El TEDxTarragona celebra els cincs anys amb una edició especial

El 18 de maig al Palau de Congressos nou oradors presentaran les seves idees al voltant del tema central: 'Batecs'
Premiere del TEDxTarragona a la Sala Trono Armanyà de Tarragona | Juan Segovia

 

La tarda del dimecres 20 de març la Sala Trono Armanyà de Tarragona va acollir la 'premiere' del TEDxTarragona, que enguany arriba a la seva cinquena edició. L'acte, en format 'late show', va ser presentat pel periodista Enric Company i va comptar amb la participació de la cantautora Maria Jacobs.

 

Amb motiu de la celebració dels cinc anys, el TEDxTarragona es realitzarà el dissabte 18 de maig i inclourà activitats com tallers i trobades networking al matí, que s'afegiran a les característiques xerrades que es duran a terme a la tarda.

 

'Batecs', el tema central de nou oradors 

La principal novetat que es va presentar és el tema central sobre el qual girarà l'esdeveniment tarragoní, que serà 'Batecs'. El responsable de l'equip organitzador, Agustí López, va explicar que «el que volem compartir aquest any al TEDxTarragona són idees que val la pena difondre amb persones que portaran batecs de diferents intensitats, amb el seu ritme, la seva cadència i les seves vivències i que aportaran noves visions a la comunitat». Així, durant la tarda del dissabte 18 de maig, pujaran a l'escenari del Palau de Congressos: 

 

  • Neus Roig, tarragonina i doctora en Ciències Humanes i Socials que ha realitzat la seva tesi doctoral sobre els més de 300.000 «nadons robats» a Espanya.
  • Ramon Gras, investigador a Harvard en innovació urbana que ha analitzat els cinquanta districtes més innovadors d'USA per poder identificar els factors que fan alliberar el potencial de persones i col·lectius.
  • Beatriz Muñoz, bloguera especialitzada en educació amb el mètode Montessori.
  • Lluís Miquel Hurtado, periodista tarragoní especialitzat en el periodisme internacional.
  • Sani Ladan, camerunès i activista per la defensa dels drets Humans especialitzat en el camp de les migracions.
  • Antonio de la Orza, funcionari de presons i poeta que aproparà la realitat de les presons. 
  • Laia Barbarà, enginyera i MBA amb el focus en la relació ciutats i clima que defensa el suport de la transició cap a una societat sostenible.
  • Miguel Angel Hurtado, metge i activista denunciant dels abusos sexuals a Montserrat. 
  • Marta Roqueta, analista de gènere i periodista fundadora de la revista digital _Zena_. 

 

Durant el matí també s'han programat tallers de petit format amb oracions de les edicions anteriors que es realitzaran al Seminari. Hi participaran l'enòloga i biòloga, Sara Pérez; el catedràtic en arqueologia, Joaquin Ruiz de Arbulo; l'especialista en cyberbullling Irene Montiel i la mestre Mª Jesús Comellas.

 

Iniciativa d'ajudar els infants i joves a identificar els seus interessos i passions

Tanmateix, el TEDxTarrragona 2019 també comptarà amb la participació de tres alumnes de les escoles que formen part dels TED-Ed Clubs: Les Carmelites, el col·legi Sant Pau i el col·legi Sant Sebastià d'Els Pallaresos. Aquests han creat petits grups que s'autoorganitzen per ajudar a la joventut a identificar què els interessa. D'aquesta manera es pot aprofundir en una idea que val la pena i, finalment, poder preparar la seva xerrada. 

 

Les entrades es posaran a la venda pròximament a un preu de 40 euros pel dia sencer amb dinar inclòs i 20 euros per assistir a les xerrades de la tarda. Enguany, els menors de 25 anys i els majors de 65 anys gaudiran d'un 50% de descompte.