NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Els tècnics de l'Ajuntament de Tarragona tomben per tercera vegada el Pla Budellera

La Junta de Govern Local va decidir mantenir la suspensió del pla després de saber que els promotors no havien complert amb els requeriments de la Generalitat de Catalunya
És la tercera vegada que es tomba el Pla Urbanístic de la Budellera de Tarragona. | TarragonaDiari.cat

 

La Junta de Govern Local de l'Ajuntament de Tarragona va decidir mantenir la suspensió del PP-24, el Pla Urbanístic de la Budellera, el passat 29 de novembre. Ho va fer després de conèixer que els tècnics del consistori havien tombat la documentació presentada pels promotors del mateix pla, una decisió que es repeteix per tercera vegada. La informació aportada no s'adaptava als requeriments de la Generalitat de Catalunya, que ja va suspendre el pla el gener de 2017. Aquest cop, s'ha pres la decisió desfavorable perquè hi ha informes contraris de la Dirección General de Costas, falta documentació de Carreteras del Estado i no s'ha complert amb la previsió de construcció mitjançant la divisió poligonal, entre altres aspectes. 

 

El Pla Urbanístic de la Budellera, que preveu la construcció de més de 4.000 habitatges a la zona de Llevant, ha estat suspès per tercera vegada. Ara, els promotors tenen tres mesos per refer-lo i incloure-hi els requeriments que la Generalitat de Catalunya va reclamar el gener de 2017, quan el va anul·lar per segon cop. En cas que no ho facin, el pla s'arxivarà i els promotors hauran de començar de zero. El projecte de transformació del torrent de la Budellera, a la Vall del Llorito, ha aixecat polseguera des que es va presentar.

 

El Pla Budellera, suspès per tercera vegada

El grup municipal d'ERC donava a conèixer aquest dilluns, 17 de desembre, la decisió presa per la Junta de Govern Local del passat 29 de novembre en la qual es va acordar mantenir la suspensió del PP-24, el Pla Urbanístic de la Budellera. «És un pla parcial maleït. Demostra que està mal fet. Cal recordar que cap estudi dels experts ho aprova», manifestava el portaveu dels republicans, Pau Ricomà.

 

El consistori tenia l'obligació de pronunciar-se sobre la validesa de la nova documentació aportada pels promotors urbanístics abans d'acabar el 2018. En cas que hagués acceptat els informes i hagués tirat endavant el pla, el projecte hagués passat a mans de la Generalitat. La documentació, però, no ha complert amb els requeriments que la Generalitat va reclamar el gener de 2017. 

 

Manca d'informes i documentació del PP-24

Els tècnics de l'Ajuntament de Tarragona han decidit tombar la documentació presentada pels promotors urbanístics de la Budellera perquè manquen alguns informes i no s'han reformulat punts importants del projecte, com la previsió de construcció per divisions poligonals. No s'ha presentat, per exemple, l'informe de Carreteras del Estado i tampoc el que s'ocupa del Patrimoni, la Cultura o la Mobilitat.

 

L'informe de Dirección General de Costas és un dels més crítics amb el projecte. Hi ha dos requeriments que no s'han complert amb respecte la segona versió del pla. Es tracta de l'ampliació dels accessos i aparcaments a la Platja Llarga, inexistent en la documentació, i de la idea dels promotors d'abocar l'aigua de la pluja al mar. Això evidencia que construir a la Budellera pot comportar perill d'inundabilitat en altres zones com la Vall de l'Arrabassada. Els promotors, però, defensen que és imprescindible fer-ho

 

L'aspecte més important i que no ha estat atès pels promotors en la nova documentació és el canvi en la planificació de construcció. Des de la Generalitat es va informar que era imprescindible aportar un projecte que construís per fases però seguint el model de divisió poligonal. Es tracta d'una opció que només planifica la urbanització i construcció d'un sector i, quan està encarrilada la venda dels habitatges, es dona permís per construir una zona més. Els promotors, en canvi, volen urbanitzar-ho tot i, després, construir per fases. 

 

Els promotors del Pla Budellera asseguren que «no hi ha cap informe desfavorable»

Tot i la suspensió del Pla Urbanístic de la Budellera, els promotors asseguren que «no hi ha cap informe desfavorable». «Es tracta d'observacions tècniques i normatives, no d'errors», manifestava el portaveu de la Junta de Compensació, Jseús Gómez. Tant ell com el promotor principal del projecte, José Luis García, estan «tranquils» per la decisió presa des del consistori. «Creiem que han fet el correcte. La raó de pes per suspendre el pla i no aprovar-lo inicialment és la inexistència de l'informe de Carreteras del Estado, la resta només són observacions i recomanacions», deia Gómez. 

 

Durant els pròxims dies, els promotors revisaran els escrits realitzats pels tècnics de l'Ajuntament i faran les modificacions que considerin adequades. «Després de festes el tornarem a presentar», informava el portaveu de la Junta de Compensació. «Estem treballant perquè s'aprovi inicialment i arribi a mans de la Generalitat», afegia García. 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris