ENQUESTA

VOTA: Creus que Pedro Sánchez podrà ser investit president?

Torna 'El Cicle de Muntanya' a l'Auditori Diputació de Tarragona

A partir del 7 de març s'iniciaran les conferències i documentals propis de les jornades
Seu de la Diputació de Tarragona, al Passeig de Sant Antoni | Cedida

 

 

El dia 7 de març s'estrenarà la nova edició d' 'El Cicle de Muntanya', que allargarà les seves activitats fins a l'11 d'abril. L'Auditori Diputació de Tarragona serà l'espai que acollirà aquestes jornades. En total s'oferiran quatre documentals i tres conferències, dutes a terme per reconeguts alpinistes en l'àmbit internacional, els quals contextualitzaran la seva professió i donaran a conèixer les seves experiències personals. Aquest any les jornades s'enfoquen a l'escalada i el lema utilitzat és «L'esperit i l'audàcia de l'escalada».

 

L'acte inaugural serà la conferència 'De l'escalada boulder a l'alpinisme', que tindrà lloc el mateix 7 de març a les 19.00 hores del vespre. Catherine Destivelle, alpinista francesa, parlarà de manera subjectiva sobre la seva trajectòria des d'escaladora d'una de les modalitats en la que els materials de protecció convencionals són inexistents, fins a arribar a esdevenir l'alpinista de reconeixement mundial que és actualment. 

 

El dia 21 de març tindrà lloc una altra de les conferències anunciades sota el nom 'Expedició espeleològica a Iran i al Pou Ghala', en la que el seu conferenciant, Ferriol Canyelles, posarà en manifest la seva experiència personal en l'expedició al pou més profund del món, el Ghar-e-Ghala. 

 

També es comptarà amb el lliurament de diversos premis

Aquest acte estarà ple d'emocions i reconeixements. Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona, serà l'encarregat de lliurar el Reconeixement Cicle de Muntanya 2019 al Josep Manuel Anglada i al Jordi Pons, als quals se'ls reconeixerà amb aquesta entrega el seu valor, dedicació i trajectòria com escaladors i alpinistes, així com a referents en el món del muntanyisme. 

 

El 7 de març tindrà lloc l'inici del Cicle de Muntanya 2019 | Cedida

 

Quatre projeccions amb trets autobiogràfics

La primera de les projeccions serà la pel·lícula 'Jeff Lowe's Metanoia', que es durà a terme el 14 de març. Una història real de l'alpinista i escalador americà Jeff Lowe, el qual es va endinsar en un gran viatge i transformació espiritual a través d'un dels seus viatges. 'The last honey hunter', de Ben Knight, 'Mountain' dirigida per Jennifer Peedom i 'Dirtbag: the legende of Fred Beckey', per Dave O'leske, seran la resta de projeccions que s'oferiran.

 

Calendari de projeccions del Cicle de Muntanya

7 de març

19.00 hores, Conferència inaugural

De l’escalada boulder a l’alpinisme

Catherine Destivelle, presentada per Dario Rodríguez de Desnivel

14 de març

19.00 hores, Documental

'Jeff Lowe’s Metanoia' dirigida per Jim Aikman, 84 minuts

21 de març

19.00 hores, Conferència

Expedició Espeleològica a Iran i al Pou Ghala a càrrec de Ferriol Canyelles Rovira

28 de març

19.00 hores, 2 Documentals

'The last honey hunter' dirigit per Ben Knight, 35 minuts i 'Mountain' dirigit per Jennifer Peedom, 74 minuts

4 d’abril

19.00 hores, Documental

'Dirtbag: The legend of Fred Beckey', dirigit per Dave O’leske, 96 minuts

11 d’abril

19.00 hores, Conferència de cloenda

Aventures verticals a l’Àrtic

A càrrec d’Iker i Eneko Pou

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris