Torreforta suspèn la festa major d’agost per l'impagament de la subvenció

L'Ajuntament encara no ha pagat les ajudes a les entitats veïnals i a canvi els veïns de la plaça Primer de Maig i voltants de Torreforta faran el ‘Torrerock’, una festa més austera

La polèmica de les subvencions per les festes de barri a Tarragona està arribant lluny. El barri de Torreforta ha hagut de suspendre les festes d’agost perquè l’Associació de Veïns plaça Primer de Maig i voltants de Torreforta encara no ha rebut els diners que el consistori es va comprometre a pagar  per tal de poder organitzar aquest esdeveniment. A l’últim ple del consistori el mes passat l’equip municipal va prometre accelerar els tràmits, però segons denuncia el president d’aquesta Associació, Eloy Rivero, encara no han rebut els diners.

El govern dona llum verda als pagaments de subvencions a les Associacions de Veïns

L’Ajuntament de Tarragona va firmar la setmana passada l’autorització per pagar 160.000 euros a totes les associacions de veïns de Tarragona. Segons la nota feta pública pel consistori aquell dia les entitats havien de rebre els diners en pocs dies. Això va ser el dia 1 d’agost, però avui dia 7 l’Associació de Torreforta encara no té els diners per poder organitzar les festes de barri, que com cada any s’haurien de fer aquest cap de setmana.

«La passada setmana vaig signar el decret de lliurament de les subvencions de les associacions de veïns i des de l'Ajuntament ja hem fet tots els tràmits per tal que es puguin fer efectius els pagaments», ha declarat José Luis Martín, alcalde en funcions a TarragonaDigital.  I afegeix: «Les ordres de les transferències bancàries també s'han signat i ara depèn de cada entitat bancària el dia que arribaran les quantitats atorgades  a cada associació de veïns».

El retard en el pagament de subvencions ha afectat altres entitats veïnals que han hagut de posar recursos de la seva butxaca per poder fer alguna festa.  És el cas també del Barri del Port que a finals de juliol va celebrar les festes sense la subvenció del govern i va haver de prescindir de moltes coses, fent, al final, una festa molt més austera.

«Primer ens van dir que ens ho pagarien abans de Sant Joan, després al mes de juliol, després ens van dir entre dijous i divendres de la setmana passada, i de moment encara estem esperant», declara Eloy Rivero, president de l’Associació de Veïns Torreforta. «Estem totes les associacions amb el mateix, posant diners de la nostra butxaca per pagar la llum, aigua, telèfon i l’Ajuntament s’està rient de nosaltres», diu indignat.

Dubte que les subvencions es paguin aviat, perquè recorda que molts treballadors de l’Ajuntament estan de vacances.  I recorda que són les entitats les que s’han de fer càrrec de tot. També ha recordat que fa unes setmanes les entitats van demanar a l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, la destitució de la consellera de Relacions Ciutadanes, Elvira Ferrando per aquest motiu. Rivero denuncia que el govern de la ciutat no s’hagi pronunciat directament sobre el tema.

Torrerock, una festa més austera a Torreforta

A canvi, l’Associació de Veïns de Torreforta ha decidit organitzar el Torrerock, una festa més austera que només durarà dues nits.  «Al principi volíem fer les festes majors però com que no hem cobrat la subvenció no s’han pogut fer. Com que ja teníem els permisos en lloc de cancel·lar-ho tot hem decidit seguir amb el que teníem aprovat», explica Rivero.

El divendres tocarà el grup ‘Maneras de Vivir’ i hi haurà una parada d’Estrella Galícia i una barra de refrescos que posarà l’Associació de Veïns. El dissabte a les 21.30 h es farà un sopar popular i a les 22.30 h hi haurà un discjòquei. Aquests són els actes programats per aquestes festes que comencen el divendres dia 7.

«Ens hem inventat la primera edició del Torrerock, més que res per no deixar al barri sense fer res. Ells no tenen la culpa que l’equip de govern municipal no compleixi amb les seves promeses», explica Rivero.

 

NOTÍCIES RELACIONADES:

Arriben les festes del Barri del Port sense la subvenció de l'Ajuntament

Associacions veïnals demanen a Ballesteros la destitució d'Elvira Ferrando