Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Dimecres s'inicia al curs amb totes les llars d'infants en mans de l'ajuntament

Totes les llars d'infants tindran gestió directa. Aquests centres arrenquen amb 583 de les 619 places ocupades, xifra que suposa un 94,2%
Imatge de l'Escola Arrabassada | Caralp Mariné

 

Inici de curs amb novetats pel que fa a la gestió de les llars d'infants municipals tarragonines. L'Ajuntament de Tarragona ha recuperat la gestió de les 7 llars d'infants que havia tret a concurs, l'any 2013, i que estaven en mans de l'empresa Clece, del grup de Florentino Pérez, i la Fundació Santa Tecla. El mes de juny de l'any passat el plenari municipal va aprovar el que es podria entendre com una re municipalització de la gestió, passant el mes de setembre de 2017 a mans de l'ajuntament els centres que eren gestionats per les empreses de Florentino Pérez, i aquest dimecres 12 de setembre es completa la re municipalització passant a ser gestionades, directament, per l'Institut Municipal d'Educació les que estaven sota la supervisió de Santa Tecla: la llar d'infants de l'Arrabassada i la de Bonavista. 

 

Així doncs, les 9 llars d'infants municipals (el Ninot, la Taronja, Cèsar August, El Miracle, el Serrallo, Sant Pere i Sant Pau i Sant Salvador) iniciaran el curs amb 583 de les 619 places ocupades, xifra que suposa un 94,2%. Aquests centres, segons ha informat l'ajuntament de Tarragona, disposen d'una plantilla de 101 persones treballadores. «Si es té en compte les 9 llars d'infants, hi ha una ràtio de 6 alumnes per cada professor/a.  En total, si es té en compte el professorat de l'Escola Municipal de Música, l'Escola d'Adults, conserges, personal d'administració i altres treballadors, l'IMET gestiona aquest curs una plantilla de 220 persones, 153 de les quals treballadors i treballadores de serveis educatius», apunten des de l'ajuntament. 

 

La Guàrdia Urbana i els centres d'ensenyament

L'inici de curs comporta unes derivades que també han de tenir present des de les administracions competents. En aquest cas, i tal com ha explicat l'ajuntament de Tarragona, parlem de seguretat viària: «tradicionalment la Guàrdia Urbana ha donat servei a 9 centres escolars que presenten un major risc per a la seguretat viària. Partint de la voluntat d'ampliar la cobertura als centres escolars, aquest curs es prestarà un servei intermitent a altres 9 col·legis. D'aquesta manera, aquest curs 2018-2019 es prestarà de forma alterna servei a 18 centres educatius». Els 18 centres escolars de la ciutat amb presència de la Guàrdia Urbana a les entrades i sortides són: Arrabassada, Bonavista, Carmelites, Els Àngels, El Carme, Escola Torreforta, Joan XXIII, La Salle, La Salle Torreforta, Lestonnac, Pax, Ponent, Pràctiques, Saavedra, Sagrat Cor, Sant Domènec, Sant Pau i Teresines

 

Els voltants de l'escola Pau Delclós han presentat problemes de mobilitat, de convivència entre vehicles i alumnes, importants. Així doncs, i  fins a la instal·lació d'una pilona hidràulica al carrer Armanyà «els agents també oferiran una presència continuada als voltants de l'escola per evitar que la presència de vehicles entorpeixi l'entrada i sortida de l'alumnat».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris