Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els treballadors de l'Hospital Santa Tecla tallen la Rambla en protesta per les condicions laborals

El comitè d'empresa denuncia grans càrregues de treball i deficiències a l'hora de cobrir les baixes
Els treballadors de la Xarxa Santa Tecla tallen la Rambla Vella | Caralp Mariné

 

Una cinquantena de treballadors de l'Hospital Sant Pau i Santa Tecla han sortit aquest matí al carrer per protestar en contra de les condicions de treball. A les 11.15 del matí han tallat la Rambla Vella de Tarragona provocant cues de cotxes. Els treballadors volen recuperar el que han perdut durant aquests anys de retallades, ja que diuen, que no se'ls ha revertit la situació com si s'ha fet als centres de titularitat pública.

 

Denuncien la precarietat laboral

Charo Lorenzo, presidenta del comitè de treballadors de l'Hospital, ha dit que els treballadors pateixen excés de treball, sobrecàrregues de feina importants i que compten amb plantilles reduïdes que no permeten substituir les baixes o vacances. Per tot això demanen que es recuperi la situació que hi havia abans que el 2010 entressin en vigor les retallades.

 

Els treballadors davant de l'Hospital | Caralp Mariné

 

«Quan van arribar les retallades se'ns van aplicar igual que al sector públic, però quan el sector públic recupera coses a nosaltres no se'ns aplica», ha denunciat Lorenzo. Assegura que mentre que els centres de l'ICS, és a dir, de titularitat pública, han anat revertint la situació, els centres concertats, com el cas d'aquest hospital, no han millorat la situació i per això reclamen que es reverteixi el problema.

 

En aquest Hospital, segons Lorenzo, hi treballen unes 600 persones i pel que fa al conjunt de la Xarxa Santa Tecla, unes 2.200. Els professionals de l'atenció primària de la Xarxa també fa mesos que protesten per les condicionis amb les quals treballen.

 

Negociació del conveni laboral

Un altre dels motius que ha portat als professionals de la xarxa al carrer és la finalització del conveni laboral que s'ha de tornar a negociar amb la patronal. De fet, tots els centres proveïdors de la Generalitat, que s'agrupen sota el paraigua del SISCAT, han de negociar de forma conjunta el nou conveni amb la patronal.

 

La protesta dels treballadors de l'Hospital Santa Tecla | Caralp Mariné

 

Segons Lorenzo no s'ha arribat a cap acord satisfactori pels treballadors i podria ser que es quedessin sense conveni mentre no es firma el nou. Aquesta treballadora ha avançat que seguiran havent-hi més mobilitzacions en aquest sentit a tot Catalunya, ja que al SISCAT hi treballen 44.000 treballadors.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris