GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

Tres mariners més fugen del vaixell Brave Commander, ancorat a Tarragona

Amb el cas de l'home que va saltar al mar diumenge, ja són quatre els tripulants que han desaparegut de l'embarcació
El vaixell Brave Commander, en una imatge d'arxiu | Yarufotografia / MarineTraffic.com

 

 

Tres mariners del buc Brave Commander, ancorat al Port de Tarragona, han fugit del vaixell durant les últimes hores. Segons ha confirmat la Guàrdia Civil, els homes haurien aprofitat un permís habitual per sortir a passejar i no haurien tornat a l’embarcació. Un dels implicats ho va fer dilluns, 12 de novembre, i els altres dos mariners s’haurien escapat avui dimarts, dia 13 de novembre.

 

Un tripulant va saltar del vaixell diumenge, davant la costa de Tarragona

Ara, els fets se sumen al cas del mariner libanès que va saltar al mar diumenge passat, 11 de novembre, quan el vaixell Brave Commander fondejava a una milla i mitja de la costa tarragonina, a l’espera d’entrar al moll.

 

L’home, que va desaparèixer durant la nit, va agafar un vestit de busseig de l’embarcació i, a hores d'ara, la Guàrdia Civil creu que hauria arribat a la costa nedant. La principal hipòtesi sobre la motivació del mariner, segons les autoritats, serien raons migratòries.

 

Un total de quatre homes ja han fugit del Brave Commander

Amb aquests nous casos, són quatre els mariners que, durant els últims dos dies, han fugit d'aquest vaixell mercant libanès. Un moviment migratori gens habitual que encara és aviat per saber si es convertirà en un precedent.

 

Salvament Marítim dóna per tancada la recerca del tripulant que es va llençar al mar | Arxiu Salvament Marítim

 

Salvament Marítim dona per tancada la recerca del tripulant que es va llençar al mar

Diumenge, 11 de novembre, Salvament Marítim va iniciar la recerca del treballador del buc Brave Commander després de donar l'avís a la Guàrdia Civil, la Policia Nacional, els Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Tarragona i les policies locals de Vila-seca i Altafulla. En la cerca marítima hi van participar l'embarcació Salvamar Formalhaut i l'helicòpter Helimer 219, de Salvament Marítim, i l'embarcació Salvamar Venus de la Creu Roja.

 

Després d'una cerca intensa que es va allargar fins al migdia del mateix diumenge, els serveis d'emergència van donar per fet que el mariner hauria arribat a terra ferma, on hauria seguit fugint sense que els equips de recerca terrestres l'haguessin pogut interceptar.