Tres pollets de corriol camanegre neixen a la platja de Tamarit

És el segon any consecutiu que nidifica a les platges del municipi de Tarragona
Tres pollets han nascut a Tarragona | Aj. Tarragona

Tres pollets de corriol camanegre van néixer a la platja de Tamarit, el passat 11 de maig. Ara fa un mes, aquesta espècie d’ocell propi dels ambients dunars de les platges, va fer un niu a la zona del Vinyet de la platja tarragonina. Des de llavors i de forma coordinada, s’ha fet un seguiment per vetllar pel niu. Els responsables del seguiment han estat la conselleria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, l’Associació Mediambiental la Sínia i membres del Cos d’Agents Rurals del Tarragonès. 

Una espècie protegida i en perill

El corriol camanegre és el segon any consecutiu que nidifica a les platges del municipi de Tarragona. Enguany, en aquesta situació de confinament, l’ocell va fer el niu enmig de la platja. Per a protegir-lo, es va abalisar tot el tram a l’entorn del niu. El corriol camanegre, a més, és una espècie que està en perill i protegida.

Ara, en néixer els tres polls, es continuarà fent el seguiment dels animals. Gràcies al control dels corriols, ajudarà a conèixer millor les zones per on més es mouen i s’alimenten, dades importants per a la futura gestió d’aquest i d’altres trams de les platges del municipi de Tarragona susceptibles d’acollir la nidificació d’aquesta espècie.

El conseller de Medi Ambient de l’Ajuntament de Tarragona, Xavi Puig ha manifestat que «el naixement d’exemplars de corriol camanegre és un indicador de la recuperació natural de les nostres costes. Les platges de Tamarit i el Vinyet, a l’entorn de la desembocadura del Gaià, són un tresor que cal preservar i posar en valor». Puig també ha afegit que «des del govern de Tarragona estem compromesos amb la dignificació dels espais naturals i agraïm la tasca dels voluntaris i la creixent conscienciació ciutadana amb el medi ambient».

  

"Els primers ajuts al começ local de TGN comencen a caminar demà" "L'Arxiu Històric de Tarragona reobre amb aforament limitat i cita prèvia"