NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

MINUT A MINUT

🔴🚶‍♂️ La Marxa per la Llibertat entra l'AP-7 des del Vendrell

Troben l'arracada de la Nana Negrita perduda per Santa Tecla

N'ha informat aquesta tarda la mateixa Consellera de Festes, Begoña Floria, al seu Twitter
Els Nanos Vells demanen ajuda per trobar l'arracada perduda de la Negrita. | Twitter @NanosVellsTGN

 

ACTUALITZACIÓ 25/09/2018 | Troben l'arracada de la Nana Negrita

L'arracada de la Nana Negrita que l'element del seguici havia perdut a la professó de Santa Tecla ha estat localitzada aquest dimarts, 25 de setembre, al matí. La tarragonina Mar Vilar l'ha trobat i l'ha dut fins al departament de Cultura de Tarragona, tal com demanaven els Nanos Vells a la crida pública feta aquest dilluns. La consellera Begoña Floria ha estat qui ha fet pública la bona notícia:

 

L'arracada la va trobar una nena de 10 anys poc abans de la professó a prop de la plaça de la Pagesia. Tot i saber que pertanyia al seguici, desconeixia a quin element. En aquell moment l'acompanyava la seva cosina —que ara viu a Alemanya—, que ha estat qui aquest dimarts al matí ha trobat la notícia i l'ha enviat a la Mar. Un cop assabentada de la notícia, Mar Vilar ha escrit al departament de Cultura de l'Ajuntament i l'ha retornat perquè la Negreta la torni a lluir.

 

NOTÍCIA 24/09/2018 | La Nana Negrita perd una arracada

El dia de Santa Tecla és d'allò més atrafegat, especialment per a les persones que surten amb el seguici popular de la ciutat. L'anada a ofici poc després de les nou del matí, la tornada a les 11.00 hores i, sobretot, la professó de Santa Tecla, de cada 23 de setembre al vespre —aquest darrer, l'acte culminant per excel·lència de la Festa Major tarragonina.

 

La Negrita perd una arracada per Santa Tecla

Enguany, però, la professó va ser realment accidentada per a la Negrita: en el transcurs del recorregut de la marxa, va perdre una de les seves arracades. Els Nanos Vells, encarregats del Negrito i la Negrita, ho han explicat mitjançant les xarxes socials aquest dilluns a la matinada, i han volgut fer una crida a tots els tarragonins perquè els ajudin a trobar aquesta peça, que podria haver caigut en qualsevol dels carrers pels quals va transcórrer la professó de la Festa Major de Tarragona.

 

 

Des dels Nanos Vells de Tarragona, doncs, demanen la col·laboració de la ciutadania per tal de poder trobar aquesta peça, i també que tothom que pugui comparteixi aquesta informació per tal de poder trobar alguna pista sobre el lloc on ha pogut anar a parar. 

 

Els Negritos, elements emblemàtics del seguici popular de Tarragona

Amb el seu vestit de ratlles vermelles i blanques, la Negrita, acompanyada de manera inseparable del Negrito, formen una parella indiscutible durant la festa major de la ciutat de Tarragona. Simó Lloveras, alcalde l'any 1862 i cònsol de Veneçuela a Tarragona, va comerciar amb fustes, sobretot amb Veneçuela i la Guinea espanyola. L'artista es va insipirar en els dos criats que Lloveras tenia al seu servei i que, segons els veïns, cada dia servien xocolata al jardí de la casa de Lloveras, a la Rambla de Sant Joan.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris