ÚLTIMA HORA

Tarragona i les Terres de l'Ebre registren 28 positius i 2 defuncions per Covid-19

Operatiu policial a la platja de la Móra per un suposat projectil de la Guerra Civil

Finalment s'ha determinat que no es tractava de cap artefacte explosiu
Agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra al lloc dels fets. | Nil Fabra

 

Aquest divendres, 24 d'agost, cap a un quart de sis de la tarda, els Mossos d'Esquadra van rebre l'avís de la troballa d'un suposat obús de petites dimensions a la platja de la Móra, al terme municipal de Tarragona. L'artefacte estava submergit a l'aigua, i la policia va treballar per esbrinar de què es tractava. Malgrat que tot nindicava que es tracta d'un artefacte explosiu de l'època de la Guerra Civil espanyola, finalment es va comprovar que no es tractava de cap explosiu ni cap projectil, sinó que probablement era un tros d'un màstil. 

Tant per les seves dimensions, com per la seva antiguitat, com per la manera i el lloc on el van trobar, els Mossos d'Esquadra al principi ja van explicar que en tot cas no representava cap mena de perill per als banyistes. L'artefacte es trobava a prop d'una zona rocallosa i poc concorreguda, segons han explicat a TarragonaDigital.com, de manera que no ha estat necessari restringir el bany a cap zona de la platja. Al lloc dels fets també hi ha treballat, en col·laboració amb el cos de Mossos d'Esquadra, la Guàrdia Urbana de Tarragona.

Una altra bomba de la Guerra Civil, a la platja Llarga de Tarragona

La troballa d'aquest divendres, 24 d'agost, a la Móra, ha recordat la que tot just es va produir fa exactament dues setmanes, el passat divendres, 10 d'agost, a la platja Llarga de Tarragona. Una nena menor d'edat va localitzar una bomba de morter antiga.

En aquell moment, com que es desconeixia el perill que podia suposar en una zona força més concorreguda que no pas la d'aquest divendres a la Móra, els Mossos van optar per formar un cordó de seguretat de 100 metres al voltant de l'artefacte.

En aquella actuació, en què també hi va prendre part la Guàrdia Urbana de Tarragona, els TEDAX van encarregar-se de fer les maniobres necessàries per extreure la càrrega explosiva sense perill i, una hora i mitja més tard que es produís la troballa, la normalitat es va restablir en un dia de màxima afluència, al pic de l'estiu, a la platja Llarga de la ciutat de Tarragona. 

"ATENCIÓ: La Festa Gitana omple avui un cèntric carrer de Tarragona" "Ferrando anuncia en xarxes socials que tanca «per reflexió i meditació»"