NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

La Guàrdia Urbana deté dos carteristes molt a prop de l'estació de trens

La victima ha sigut un turista japonès que ha oposat resistència i ha rebut el suport de dos agents de la Urbana
L'oficina mòbil de recepció de denúncies de la Guàrdia Urbana a la Part Alta | TarragonaDigital.com

 

La Guàrdia Urbana de Tarragona ha detingut, aquest matí de dimecres, 5 de setembre, a dos joves carteristes que, presumptament, havien realitzat un robatori, amb violència en grau de temptativa, a un jove turista japonès el qual, en adonar-se'n de la situació que estava patint, ha oposat resistència. Els agents de la Urbana han corregut en auxili de la víctima i han pogut detenir als dos lladres.

 

Els fets han passat aquest migdia de dimecres, 5 de setembre, poc després de les 13 hores, al passeig Espanya de la ciutat, molt a prop de l'estació de ferrocarril. L'actuació dels dos agents s'engloba dins el sistema de patrullatge en zones turístiques que han posat en marxa la regidoria de Seguretat Ciutadana i la Guàrdia Urbana. Aquest sistema també vol ser una iniciativa de prevenció de furts atès l'augment dels mateixos detectat per la regidoria.

 

La presència de creueristes a Tarragona, i les seves visites turístiques a la Part Alta, s'ha transformat en un esquer per bandes delinqüencials d'altres ciutats que, segons informen a TarragonaDigital des de la Guàrdia Urbana, «es desplacen a Tarragona i es fan passar per turistes per tal d'actuar». La Guàrdia Urbana de Tarragona té dissenyades unes rutes de patrullatge, habitualment a peu, per tal de respondre a «les necessitats detectades i les peticions ciutadanes». El sistema de patrullatge en zones turístiques es valora «positivament» des de la regidoria. 

 

Satisfacció veïnal a la Part Alta per l'oficina mòbil de la Urbana

A meitats del passat mes d'agost, la Guàrdia Urbana va anunciar que establien una oficina mòbil de recepció de denúncies a la Part Alta. Els veïns han manifestat la seva satisfacció per «haver tingut una demanda que fa temps que fem, la de la comissaria mòbil, a la fi escoltada». L'oficina es mantindrà durant tota la temporada de creuers i l'últim està previst que el rebi Tarragona a començaments del mes de novembre.

 

En un altre ordre de coses, i pel que fa als diferents actes vandàlics, alguns d'ells amb furt inclòs, que s'han realitzat durant les darreres setmanes en vehicles de diferents zones de la ciutat, des de la Guàrdia Urbana s'apunta que «la majoria d'aquestes actuacions les fan molt pocs individus». La Guàrdia Urbana afirma que , tot i un problema de «plantilla», es fan els «esforços que calguin i més» per no deixar «cap àrea descoberta i poder combatre la percepció d'inseguretat».

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris