NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

L'Ajuntament de Tarragona convocarà noves places d'agent de la Guàrdia Urbana

El sindicat ASEMIT reclama la creació de «25 places d'agents» i el conseller de Seguretat Ciutadana afirma que «ja ho tenim contemplat»
Imatge d'arxiu la comissaria de la Guàrdia Urbana de Tarragona. | TarragonaDigital.com

 

El sindicat ASEMIT, un dels tres sindicats de la Guàrdia Urbana de Tarragona, ha emès un comunicat aquest matí de dijous, 25 d'octubre, en el qual denuncia «la falta d'efectius a la Guàrdia Urbana, un problema endèmic, que actualment es veu i es preveu que sigui més insostenible, quan entri en vigor el nou Decret de Jubilació Anticipada per a les Policies Locals». L'entrada en vigor del reglament d'aquest decret d'àmbit estatal és un escenari que ja «contempla» el conseller responsable de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor. 

 

Villamayor ha explicat, en declaracions a TarragonaDigital, que «el que comporta aquest reglament és que els policies locals d'arreu d'Espanya puguin passar a segona activitat, és a dir, deixar de fer tasques de patrullatge, feina de carrer, a partir dels 57 anys obrint la porta a jubilar-se ja als 60». El també tinent d'alcalde tarragoní ha remarcat que «contemplant la possibilitat que aquest reglament entri ja en vigor l'u de gener de l'any vinent, tenim previst treure per oposició les places suficients per fer-hi front i poder continuar donant el servei que dóna ara per ara la Guàrdia Urbana». 

 

«Ja ho hem parlat amb Recursos Humans del consistori i esperem que es puguin executar aquestes places durant el primer semestre de 2019» ha reblat Javier Villamayor. 

 

«Excés d'hores extraordinàries»

Pel sindicat ASEMIT, que encara un procés d'eleccions sindicals ben aviat, «la falta d'efectius i comandament intermedis, s'estan cobrint actualment i de manera eventual amb agents en comissions de serveis, interins, fent un excés d'hores extraordinàries, així com nomenaments per decrets d'alcaldia, en el cas de comandament intermedis». Les conseqüències, segons aquesta organització sindical, serien les següents: «afectació de la conciliació de vida familiar, descans del treballador, i sobrecàrrega de serveis».

 

Per últim, ASEMIT deixa clar que «estem cansats de sentir anuncis i bones intencions per part de l'ajuntament, de creació de places, i després no es porten a terme les convocatòries anunciades».

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris