La URV permetrà l’avaluació única per facilitar el dret a manifestació de l’alumnat

El centre tarragoní explica que és una mesura «totalment extraordinària» que s’aplicarà als estudiants que ho demanin
La rectora de la URV, María José Figueras, davant l'edifici del rectorat | Àngel Ullate

 

La Universitat Rovira i Virgili (URV) permetrà l’avaluació única a l’alumnat que ho demani per permetre el dret a manifestació de l’alumnat. En un comunicat, la URV ha apuntat que es tracta d’una mesura «totalment extraordinària» per les manifestacions que s’han produït en les darreres setmanes i per «l’anunci d’una vaga indefinida».

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Els estudiants podran sol·licitar l’avaluació única en lloc de l’avaluació continuada en aquelles assignatures que, a criteri de les facultats, puguin ser susceptibles d’aquesta opció. Els interessats ho hauran de sol·licitar entre el 6 i el 12 de novembre i serà irreversible. La mesura s’haurà d’aprovar en una reunió extraordinària del Consell de Govern que se celebrarà en els pròxims dies.

 

La rectora va tancar per la pressió dels manifestants durant la passada vaga general

El passat divendres, 18 d'octubre, María José Figueras, rectora del centre tarragoní, va decidir tancar la Universitat Rovira i Virgili després d'una tensa discussió amb joves manifestants que volien que el centre se sumés a la vaga general. La vaga va ser convocada arran de la publicació de la sentència del Tribunal Suprem sobre els polítics catalans.

 

Els estudiants van amenaçar de fer nit a l'edifici central de la Rovira i Virgili si la institució obria les seves portes, tal com tenia previst, durant la vaga i Figueras, entre llàgrimes,  va cedir a la petició dels estudiants assegurant que «vivim un moment tens i no volem generar enfrontaments».