Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La URV, entre les primeres 500 universitats del món segons Times Higher Education

El rànquing avalua els millors 1.250 centres universitaris del món
La Universitat Rovira Virgili en una imatge d'arxiu.| Miguel Cabrerizo

 

La Universitat Rovira i Virgili (URV) està entre les 500 millors universitats del món. Així és desprèn del World University Ranking 2019 que ha fet públic, com cada any, el Times Higher Education, una prestigiosa organització que avalua els centres universitaris. Segons aquesta la URV està situada en l'interval 401-500 de la llista. Per elaborar-la han analitzat un total de 1.250 universitats, les més importants de tot el món.

 

La URV, entre les 500 millors universitats del món

Per elaborar el rànquing aquesta entitat es fixa en cinc àrees: la docència, la recerca, citacions, internacionalització i la transferència. Són sobretot les tres primeres les que més compten. En aquest sentit la URV ha millorat la seva puntuació en gairebé tots els àmbits en comparació a l'any anterior.

 

En el cas de la docència ha passat de 22,2 a 24,2 i en recerca de 17,2 a 20,2. El tema de la internacionalització també ha millorat en gairebé dos punts, de 47,7 a 49,1 i en transferència passa de 34,5 a 36. Però, una vegada més, la millor puntuació s'ha assolit en les citacions, amb 76,2 punts. L'impacte de les publicacions que fan els investigadors d'aquest centre universitari és molt elevat, tot i que aquest any s'ha situat dues dècimes per sota, en comparació amb l'últim rànquing.

 

A més dins del rànquing 'Young University' 2018 que elabora aquesta universitat i que avalua les universitats de menys de 50 anys, la URV es troba en la posició 78 d'un total de 200.

 

La URV, la sisena millor universitat de l’estat

Si ens fixem en la classificació que fa aquest rànquing a nivell de l'estat espanyol, la URV es troba en el sisè lloc, del total de 29 universitats que apareixen. Es troba a la mateixa posició que la Universitat Complutense de Madrid, a la posició 401-500 del rànquing global.

 

A dalt de tot d'aquesta llista d'universitats trobem tres universitats catalanes que encapçalen el rànquing a l'estatal, la Universitat Pompeu Fabra (UPF), a la posició 135 del rànquing global, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), a la posició 145 i la Universitat de Barcelona (UB), a la posició 201-250 del total d'universitats al món analitzades per aquesta entitat.

 

Les universitats britàniques i americanes, al capdavant de la llista

Una vegada més el rànquing d'aquesta edició demostra que les universitats britàniques i nord-americanes estan per sobre de la resta. Les cinc primeres posicions del rànquing les ocupen Oxford, Cambridge, l'Institut de Tecnologia de Califòrnia, Stanford i el MIT.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris