La CUP carrega contra el govern municipal de Tarragona pels «avenços inexistents» en l'acord d'investidura

Les anticapitalistes han anunciat 600.000 euros per ajuts a la rehabilitació de pisos permanentment desocupats
Les dues regidores anticapitalistes han anunciat 600.000 euros a la rehabilitació de pisos permanentment desocupats | Cedida

Les dues regidores del grup municipal de la CUP a l'Ajuntament de Tarragona, Laia Estrada i Eva Miguel, han mantingut la tercera reunió de seguiment dels acords adquirits amb el govern municipal tarragoní, ERC i En Comú Podem, per a facilitar la investidura de Pau Ricomà, com actual batlle de la capital tarragonina. La valoració de la trobada no ha sigut bona i les dues conselleres no han estalviat retrets cap al fet que el govern municipal «mercadegi amb els socialistes», en lloc de «complir els acords amb nosaltres». Les anticapitalistes han assegurat que «respecte a la darrera reunió de finals d'abril, els avanços són pràcticament inexistents».

En una nota de premsa facilitada als mitjans de comunicació de la ciutat, les dues conselleres cupaires han manifestat que «no s'ha fet cap passa vers a poder tenir un estudi de la qualitat de l'aire i amb tota probabilitat acabarà l'any 2020 sense que la població de Tarragona conegui què respira. Igualment, tal com el govern de Ricomà va comunicar fa mesos, l'estudi sobre la possible internalització del servei de la brossa continua estancat a l'àrea de contractació sense cap previsió de quan es durà a terme. Finalment, l'elaboració del cens de pisos buits no es preveu començar a fer-se fins a la tardor, un treball necessàriament presencial i que es podria ver afectat per les complicacions derivades de possibles rebrots de la COVID-19». 

Les dues conselleres municipals tarragonines han afegit que «tampoc s'ha avançat res respecte a l'estudi per la internalització del Servei d'Atenció Domiciliaria ni la campanya sobre ajuts en matèria de pobresa energètica i habitatge. Donada la situació d'imminent crisi socioeconòmica, Tarragona no es pot permetre cap renúncia en accions relacionades amb serveis socials. Lamentem que els acords relacionats amb aquesta temàtica també es trobin sense novetats».

600.000 euros per a ajuts a la rehabilitació

No tot han sigut males notícies. Segons el grup municipal de la CUP, «el govern ha adquirit el compromís de portar al ple un modificatiu de crèdit de 600.000 euros per a ajuts a la rehabilitació de pisos permanentment desocupats per lloguer social.

"Els serveis socials de Tarragona, un salvavides per a més de 5.000 famílies" "TGN: L'Ajuntament anuncia nous ajuts socials per valor de 30.000 euros"