Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Tornen a entrar a l'escola Cèsar August de Tarragona

El vespre del dimecres 11 de juliol, uns brètols van tornar a entrar al Cèsar August i aquest cop es van dedicar a buidar extintors pels tres pisos del centre
Imatges de com va quedar l'Escola després de l'acte vandàlic del mes de juny | Cedida

 

El vespre del dimecres, 11 de juliol, uns brètols van tornar a situar a l'escola Cèsar August al centre de les seves actuacions. Aquesta vegada, i quan encara no fa un mes de la darrera bretolada, aprofitant la revetlla de Sant Joan, els vàndals s'han dedicat a buidar els extintors pels passadissos de l'Escola.

 

«Agafar els extintors i buidar-los en tres pisos de l'edifici», ens explica Francesc Roca, Conseller d'Educació de l'Ajuntament de Tarragona, «comporta deixar un pols de productes químics que costa molt de netejar, tant en l'àmbit de càrrega de treball com econòmicament».

En el darrer any han entrat tres vegades al Cèsar August

Tot indica que els actors d'aquest acte incívic van accedir al Cèsar August, segons indiquen des de l'escola, «pel vidre trencat de la seva darrera acció, el qual encara no s'havia canviat».

 

«En un curs escolar, en el que va de l'estiu de l'any passat fins avui, hi han entrat tres vegades: la primera, al juliol de l'any passat, i arreglar-ho va costar 12.000 euros dels pressupostos municipals», explica Roca (PSC).

 

«La segona va ser per Sant Joan, i el cost va pujar a 9.000 euros. Aquesta tercera, de la que encara estem esperant la baremació, també l'arreglarem a costa dels pressupostos municipals. Farem tot el que calgui perquè el curs comenci amb total normalitat però no podem evitar», manifesta el Conseller municipal d'Educació.

 

Francesc Roca fa palès «la nostra tristor davant d'uns actes profundament incívics contra una escola que considerem referent al barri i a tota Tarragona».

 

Passadissos del Cèsar August avui després de l'acció vandàlica | TarragonaDigital

Valoració dels protocols de seguretat

Des de la Conselleria d'Educació s'està en contacte amb la de Seguretat Ciutadana, la responsable de la Guàrdia Urbana de Tarragona, que és qui ha començat, aquest mateix matí de dijous, a fer els informes corresponents.

 

«L'atestat ja està fet», informa el responsable d'Educació municipal, «i valorarem conjuntament si han funcionat els protocols de seguretat corresponents». 

 

«El casal d'estiu continua en funcionament, procurem tenir el Cèsar August obert el màxim de temps possible i a més a més, en una reunió de coordinació amb la Guàrdia Urbana, hem demanat que, de cara al mes vinent, se sigui especialment curós amb aquest centre», declara Francesc Roca.

 

«Pel que fa als mestres que estaven a l'escola preparant el curs vinent, no podran tornar mentre fem la neteja, ja que els extintors tenen molts components químics», explica Roca. Ara bé, insisteix què faran «tot el que calgui perquè el curs comenci amb normalitat».

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris