Els veïns de Bonavista aturen la retirada d’uns bancs públics

L’Ajuntament havia donat llicència a un bar per posar una terrassa justament on es troben aquests tres bancs
Senyal que indica l'entrada al barri de Bonavista   | Laia Solanellas.

 

Els veïns de Bonavista han plantat cara a un dels bars del barri. A la coneguda com a plaça ‘de los Abuelos’ hi ha tres bancs que permeten a moltes persones de la zona seure i parlar passant l’estona. L’Ajuntament de Tarragona havia donat una llicència a un bar que pretenia posar la terrassa justament allí, al carrer 20 de Bonavista. Un moviment que suposava la retirada dels bancs, que els operaris van intentar fer, però que els veïns van aturar. Finalment l’Ajuntament, davant de les queixes, ha dit que no retirarà els bancs i que buscarà un nou espai pel bar.

Els veïns aconsegueixen que no es retirin els bancs

«Els veïns i veïnes de Bonavista poden estar tranquils, ja que els bancs ubicats a la plaça ‘de los Abuelos’ no es mouran del lloc que ocupen actualment», ha declarat el conseller d’Espais Públics de l’Ajuntament de Tarragona, José Luis Martín. Segons el conseller, i després de veure el conflicte ocasionat, el consistori va donar l’ordre de revocar el decret que autoritzava la instal·lació d’una terrassa. Segons diu, el consistori buscarà una nova ubicació per posar-la que no afecti la convivència amb els veïns ni cap dels elements del mobiliari urbà.

«Des de l’Àrea de Mobilitat i la Brigada Municipal s’ha donat resposta ràpida a la situació, després de detectar la problemàtica i en comunicació amb l’associació de veïns del barri», ha declarat el conseller. Sembla que fins i tot el responsable del bar va enviar a un operari per retirar els bancs, però no va aconseguir-ho perquè els veïns li ho van impedir. Després de les queixes el consistori ha acabat revocant l’ordre.

La plaça dels avis des de fa 20 anys 

La portaveu de l'Associació de Veïns de Bonavista, Loli Gutiérrez, diu que l'entitat ha fet de mediadora per tal que es revertís la situació. Gutiérrez explica que fa més de vint anys que els avis que viuen al barri es reuneixen en aquesta plaça diversos cops al dia per passar una estona junts. Per això la portaveu, entén el desig dels responsables del bar, però pensa que els avis també mereixen conservar el seu lloc de trobada. Precisament per això s'anomena la plaça 'de los Abuelos'. I, de fet, el bar ja té una terrassa, però l'objectiu era apropar-la a l'establiment. Per això el consistori ha dit que buscarà una alternativa. 

«La nostra prioritat és que la ciutadania tingui uns espais públics per gaudir-ne i per això els bancs del carrer 20 es mantindran a la seva actual ubicació», ha dit el conseller que a més ha remarcat que el dilluns la Brigada Municipal va passar per la zona per collar els caragols d’un dels bancs que no estava del tot ferm.

"Programa de les festes de Sant Magí 2018" "ERC demana que es redueixi el pasd de camions per l'A7 a Tarragona"