ATENCIÓ

🔥2 incendis en 3 minuts al mateix carrer de Calafell

Els veïns de SPiSP reclamen a l'Ajuntament solucions «contra el problema de la processionària»

Des del consistori asseguren que han actuat però que «l'origen del problema es troba en uns arbres que estan en un terreny de titularitat privada»
Les erugues que estan afectant les zones verdes de Sant Pere i Sant Pau | Facebook/ Yo me crie en Sant Pere i Sant Pau

 

 

Nervis al barri tarragoní de Sant Pere i Sant Pau per una plaga de processionària que està afectant diversos arbres de les zones verdes d'aquest indret tarragoní. En concret, el problema està focalitzat a l'altura del pipicà on aquestes erugues haurien posat en risc els gossos de l'entorn.

 

 

Des de l'Ajuntament han indicat que «nosaltres hem actuat però tenim el problema que l'origen d'aquest fet es troba en arbres que estan en terrenys de titularitat privada, on no podem actuar». Sobre aquest fet, des de l'Associació de Veïns han manifestat a TarragonaDigital que «el consistori ha d'esbrinar qui és responsable d'aquest fet i fer-se càrrec del tema perquè no podem estar com estem». 

 

Així mateix, veïns del barri de Sant Salvador també s'han queixat de la presència d'aquest insecte i han manifestat, a aquest mitjà, que «han arribat, fins i tot, a causar la mort d'algun animal».

 

Un risc per als animals de companyia

L'eruga sorgida de la processionària del pi és habitual dels pins mediterranis, tot i que també pot afectar altres arbres. Els propietaris d'animals de companyia han d'evitar, segons recomanacions de diferents veterinaris així com de les administracions competents per tractar aquesta plaga, que entrin en contacte o, fins i tot, que les ingereixi, ja que, en aquest darrer cas, podria causar la mort de l'animal.

 

Les lesions més típiques que provoca la processionària del pi són inflamació de la boca, llengua i llavis; inflamació de les parpelles i úlceres a la còrnia; i inflamació de la cavitat nasal. Ingerir l'eruga podria provocar una greu inflamació que causaria la mort de l'animal.

 

Els veterinaris recomanen controlar les zones de passeig dels gats i gossos i prendre mesures per evitar el seu contacte amb les erugues. 

 

També et pot interessar:

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!