Arriba la quarta edició del Vermut «Populart» de Dames i Vells de Tarragona

La festa, que de nou se celebrarà a la plaça de Dames i Vells, ve acompanyada de diverses novetats
El Dames i Vells d'enguany porta tres novetats.   | Josep M. Llauradó

 

Per quarta vegada, la plaça de Dames i Vells de Tarragona acollirà el Vermut «Populart» del Ball de Dames i Vells, aquest diumenge dia 12 d'agost a les dotze del migdia. Durant el migdia, se celebraran diversos concursos i tallers, i l'acte acabarà amb una fideuà per a tots els assistents, que enguany anirà destinada a finançar la sonorització del ball de Dames i Vells.

 

Dins la programació, tindrà lloc la quarta edició del Concurs de Disfressa i Versots de parella de dama i de vell o autoritat, que com sempre, serveix per fomentar la creativitat estètica i poètica. També es manté el Concurs de Versots i Ballades de rumba. Però també arriben novetats, com són el taller de transformisme, l'espai de micro obert i el rebateig del local.

 

Les novetats de la quarta edició del Ball de Dames i Vells

La primera de les novetats és el taller de transformisme, que consistirà en un espai amb vestuari i caracterització per a transformar-se en una dama o vell, home o dona o nen o nena. Una altra novetat d'aquesta edició serà l'espai dedicat a un escenari obert amb un micròfon, que tothom podrà fer servir per cantar o ballar i compartir el seu talent en les arts escèniques amb els assistents.

 

Per últim, l'Arquebisbe de Dames i Vells, acompanyat dels padrins reconeguts escollits durant l'acte, farà el rebateig del local de les Dames i Vells i del Col·lectiu de Teatre Necessari Trono-Villegas, per tal de mostrar la seva nova cara. No serà novetat, en canvi, el Concurs de Versots, que se celebrarà per segona edició. Aquest concurs permet viure l'experiència de crear el versot d'un ball parlat de Dames i Vells, aportant el punt de vista personal sobre la realitat tarragonina, regional i nacional.

 

Els participants hauran de dipositar, el mateix dia de la festa, les seves composicions amb el seu nom i el número de telèfon. Els textos hauran de seguir l’estructura tradicional del ball —heptasíl·labs i rima consonant— i poden ser fórmules de quatre versos o més. Els guanyadors seran anunciats al final del Vermut Popular.

 

El Ball de Dames i Vells de Tarragona, en la seva tercera edició a la plaça que porta el seu nom. | Josep M. Llauradó

 

El Concurs de Disfressa i Versots de parella de dama i de vell o autoritat

Com en la resta d'edicions, enguany tindrà lloc el Concurs de Disfressa i Versots de parella de dama i de vell o autoritat, una proposta que repta a la imaginació i la creativitat dels participants, que podran experimentar, com en el cas de l'escriptura de versots, com es viu un ball parlat com a actor.

 

Les parelles que desitgin prendre-hi part hauran d’interpretar de dos a sis estrofes de text, originals i escrites per ells mateixos, i representar-les a la plaça davant del públic. El jurat valorarà la caracterització dels actors, la interpretació i els textos. Els interessats a participar en el concurs poden fer-ho inscrivint-se per correu a aquesta adreça.

 

Ballades de rumba i fideuà per acabar

A més dels concursos, aquesta quarta edició del Vermut també comptarà amb diverses ballades de la rumba de dames i vells, que acostarà, un any més, als participants a aquesta peça musical. A banda, també hi haurà el Fotocul, per poder-se fotografiar. L’acte tancarà amb una fideuà per a tots els assistents amb un preu popular, amenitzada amb música per ballar i gaudir de Sant Magí.

 

Imatge del Dames i Vells en l'edició passada.   | Josep M. Llauradó

 

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris