Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els Mossos denuncien les condicions dels vestidors de les comissaries

A Tarragona, Salou i Cambrils els treballadors s'han de canviar a l'estiu en un espai on la temperatura pot ser de 30 graus
Imatge d'arxiu d'una reunió amb agents dels Mossos d'Esquadra. | TarragonaDigital.com 

 

Als vestidors de les comissaries dels Mossos d’Esquadra de Tarragona, Cambrils o Salou no hi ha aire condicionat ni tampoc calefacció. Això provoca que tant a l’estiu com a l’hivern els treballadors s’hagin de canviar en condicions extremes. Així ho denuncia el sindicat de Mossos, USPAC, que ha presentat una queixa a Inspecció de Treball per intentar revertir la situació.

 

Vestidors de Mossos d’Esquadra sense climatització a Tarragona

Una situació que afecta la majoria de comissaries del territori, no només al Camp de Tarragona. Però aquí la situació és més alarmant, perquè, tal com explica el portaveu de l’USPAC, Josep Miquel Milagros, les comissaries d’aquí són noves. Així i tot tampoc incorporen aparells de climatització.

 

Segons explica, cada any es fan mesuraments de la temperatura perquè quedi constància de les condicions amb les quals s’han de vestir. Aquest any s’ha mesurat, en diferents hores, la temperatura dels vestidors de la comissaria de Cambrils, que en alguns moments del dia, la setmana passada, va arribar als 30 graus. L’any passat es va fer a Tarragona i Salou, on la temperatura oscil·lava entre els 28 i 32 graus.

 

«Les noves comissaries haurien d’estar millor equipades, però no és així. No aprenen dels errors», es queixa Milagros. De fet, la comissaria de Tarragona, a Campclar, només té deu anys, així i tot, explica que no té aparell d’aire condicionat. Davant la situació extrema, l’únic que els facilita l’administració són ventiladors o algun aparell d’aire fred. Que, així i tot, explica, no sempre funcionen i a vegades els han de retirar per posar-los a una altra comissaria.

 

Els vestuaris dels Mossos no es consideren àrees de treball

Segons el portaveu del sindicat el motiu pel qual l’administració no vol instal·lar aparells de climatització als vestidors és perquè considera que no formen part de les àrees de treball. És per això que només aquelles comissaries que tenen els vestidors al centre de l’edifici no tenen aquest problema. Les altres, com és el cas de Tarragona, Salou i Cambrils, tenen els vestidors a una punta, i amb la paret tocant a l’exterior i per tant pateixen les conseqüències.

 

A l’hivern també es viuen situacions extremes, ja que els dies de molt fred, explica Milagros, es fa impossible canviar-se en un vestuari sense calefacció. Amb la denúncia a Inspecció de Treball el que volen els treballadors és que es consideri als vestidors zona de treball i així se’ls hagi de climatitzar. Assegura que han intentat fer la reclamació per moltes vies però fa molts anys que estan així i que la situació no ha millorat.

 

La comissaria de l’Ametlla de Mar té aire però no funciona

Un altre cas és el de l’Ametlla de Mar, que té una comissaria amb aire condicionat però que ara no funciona. El portaveu d’USPAC assegura que es tracta d’edificis fets amb poca cura i que tenen poc manteniment i que en molts casos les coses s’espatllen ràpidament. És el cas de l’aire dels vestidors de la comissaria de l’Ametlla. De moment hi han instal·lat uns parells d’aire fred, que segons diu Mialgros, han hagut de retirar d’alguna altra comissaria.

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris