NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

VÍDEO

Explosió d'una bombona de gas en una barricada a Tarragona

ATENCIÓ

Tots els talls de carretera previstos per aquest dissabte, 19 d'octubre

La violència política del País Basc arriba a la Sala Trono de Tarragona amb 'He vist balenes'

Una obra de teatre carregada de reflexió social i cultural, que tindrà lloc el divendres 15 de març
La posada en escena utilitzarà els colors gris i groc | La Impaciència Teatre

 

'He vist balenes' és una representació teatral basada en un còmic de Javier de Isusti, que arriba a la Sala Trono de Tarragona el pròxim divendres 15 de març. Narra la història de tres perfils de personatges del País Basc que han afrontat la violència que caracteritza el territori des de punts de vista molt diversos. La publicació d'aquest còmic va trencar el silenci regnant al territori Basc després d'anys de terror regnant a causa de les actuacions terroristes d'ETA. 

 

La història està explicada des de l'òptica d'un exmilitant d'ETA, d'un antic participant dels GAL i d'un ciutadà que conviu amb l'assassinat del seu pare a mans del grup terrorista des de fa 25 anys. Els tres personatges exemplifiquen el que és la societat al País Basc després d'anys de pànic i atemptats. La companyia de teatre La Impaciència va decidir portar aquesta idea als escenaris, convertint un còmic en una representació teatral.

 

Una obra de teatre que convida a la reflexió

Els protagonistes de l'obra són l'Antón, l'Emmanuel i el Josu, tres personatges les vides dels quals han estat marcades per la violència existent al País Basc i de com els prejudicis existents i les barreres individuals de cadascun d'ells no els han permès ser lliures completament. 'He vist balenes' tracta als personatges com a persones, al marge de la seva postura en el conflicte Basc, apel·lant a l'interior de tots ells.

 

Una obra de teatre que convida a la reflexió de tot el seu públic, qui es veurà immers en una època on el conflicte, la repressió en la llibertat d'expressió i els prejudicis socials són els protagonistes. La seva escenografia està basada en l'aspecte del còmic de Javier de Isusti, utilitzant efectes d'il·luminació perquè el gris i el groc siguin els únics tons presents a l'escenari. 

 

Una companyia de teatre amb més d'una desena de premis

La Impaciència suma nombrosos premis des de 2005. Entre aquests es troba el Premi al Millor Espectacle del Teatre del Mar 2006, Premi Projecte Alcover 2007, Premi Millor Espectacle de la Mostra de Teatre de Barcelona 2017, Premi Projectes Escènics de l'Ajuntament de Palma 2010, entre d'altres.

 

Quant a representacions teatrals, sumen 'Sa Pesta', 'Una nit vaig somiar que mon pare era Déu', 'Radiografies', 'In-consciència', 'La Marató', 'L'Etern Mecanoscrit', 'Ma perché Pirandello?', 'Z i l'habitació 113' i ' He vist balenes'. 

 

Aconsegueix la teva entrada

L'obra de teatre tindrà lloc el pròxim divendres 15 de març a la Sala Trono de Tarragona, a les 20.30 hores del vespre. Les entrades es poden comprar punxant sobre aquest enllaç, i tenen un preu de 16 euros. El dia següent, tornarà a ser representada en dos horaris diferents, a les 18.30 i a les 20.30 hores.

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris