NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Torrent al Catllar: «Cap democràcia es pot permetre una presidenta del Parlament a la presó»

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i el vicepresident del Govern, Pere Aragonès, han visitat a Carme Forcadell a la presó del Catllar al migdia de la Diada
Roger Torrent i Pere Aragonès durant la visita a Forcadell al Catllar | Caralp Mariné

 

Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya, i Pere Aragonès, vicepresident del Govern català, han estat aquest migdia a la presó de Mas d’Enric, al Catllar, per visitar a Carme Forcadell. La visita s'emmarca dins dels actes duts a terme per líders independentistes durant la Diada de l'11 de setembre. Torrent i Aragonès han reivindicat una vegada més la llibertat dels presos, i han criticat la «repressió» de l’estat espanyol.

 

Torrent i Aragonès visiten Forcadell al Catllar

Torrent i Aragonès han arribat a Tarragona per separat. El vicepresident ho ha fet als voltants de les 11 i mitja del matí i Torrent passades les dotze del migdia. Després d’una hora de visita a l’expresidenta del Parlament, Carme Forcadell, han atès als mitjans a les portes del centre penitenciari Tarragoní.

 

«Quina democràcia pot aguantar tenir una presidenta d’un parlament democràtic a la presó? Cap democràcia pot permetre això», ha dit Torrent. Forcadell, ha transmès Torrent, vol que la gent faci de la Diada un dia de llibertat. «Una llibertat de la qual ella avui no en pot gaudir», ha puntualitzat Torrent. I ha afegit: «La presidenta ens diu que ho fem amb pacifisme i civisme, com sempre». El president del Parlament s’ha mostrat convençut que la marxa d’aquesta tarda a Barcelona serà un èxit.

 

Visita de líders independentistes al Catllar durant la Diada | Caralp Mariné

 

Una vegada més els líders independentistes han parlat de víctimes i repressió. «La Carme és víctima de la repressió per part de l’estat, com també volen que ho sigui el vicepresident Aragonès. Volen que ho sigui el vicepresident Junqueras i tots els membres del govern Puigdemont-Junqueras. Volen escapçar-nos, però han de saber que la democràcia no s’escapça», ha reivindicat Torrent.

 

L'Editorial: 'Llibertat, Diàleg i Acords'

 

Una Diada amb polítics catalans a la presó

Aragonès, per la seva banda, ha volgut recordar que aquesta no és una Diada normal. «Estem en un moment d’excepcionalitat en el que hi ha presos polítics i exiliats per causes polítiques», ha dit. La visita a Forcadell, ha explicat, ha servit per transmetre-li el suport de tota la gent del carrer.

 

«Carme Forcadell està empresonada per haver estat presidenta del Parlament de Catalunya i, per tant, per haver donat la veu als representants legítims de la ciutadania», ha dit. I ha afegit: «Per donar veu a la democràcia està patint aquesta repressió».  

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris