NOVETAT

Totes les notícies del tsunami democràtic gratis al teu mòbil

Vuit cotxes amb els vidres trencats aquesta passada nit al carrer Enric d'Ossó

Mossos d'esquadra i Guàrdia Urbana estan al corrent de la situació. A un dels afectats li han pres tota la documentació personal que guardava dins el vehicle
Un dels vehicles amb els vidres trencats, a Enric d'Ossó, el matí d'aquest dijous 30 d'agost | TarragonaDigital.com

 

Mal despertar el que han viscut aquest dijous 30 d'agost veïns del carrer Enric d'Ossó i voltants, a la ciutat de Tarragona. Segons han informat a TarragonaDigital, la nit de dimecres 29 a dijous 30, vàndals han assaltat fins a un total de vuit vehicles, trencant els vidres dels automòbils i, en alguns casos, robant a l'interior d'aquests. El propietari d'un vehicle de gamma alta comentava a TarragonaDigital que «m'ho han pres tot, la cartera, els papers, tot el que hi havia dins».

 

Segons informacions d'aquest mitjà haurien sigut un total de vuit els vehicles assaltats i Mossos d'Esquadra, i Guàrdia Urbana, ja n'estarien assabentats. De fet, l'esmentat propietari d'un dels vehicles estava parlant, aquest matí de dijous, al voltant de dos quarts de deu, amb una parella de policies municipals, motoritzats, que comprovaven si la matrícula del vehicle afectat estava en el llistat de vehicles que han creat arran dels fets d'aquesta darrera nit. 

 

El tercer tinent d'alcalde de Tarragona, responsable de Seguretat Ciutadana, Javier Villamayor, ha traslladat a TarragonaDigital, «la nostra voluntat de donar prioritat a posar fre als robatoris en interior de vehicles, ja que hem detectat que s'han disparat a Tarragona respecte l'any passat». Les dades de gener a juliol de 2017 eren de 209 denúncies instruïdes per la Guàrdia Urbana de Tarragona, enguany la xifra ja està a les 275.

 

«A la ciutat s'han produït 38 detencions per robatori en interior de vehicle i caldria destacar que una sola persona ha sigut detinguda 8 vegades i 8 persones, 2 cops. Això vol dir que de les 38 detencions, només 9 persones ja n'han provocat 24», ha manifestat Villamayor. El màxim responsable local de la seguretat ciutadana ha explicat que «en junta local de seguretat hem analitzat aquestes dades i hem detectat aquest augment que ens preocupa, i molt. Treballem en coordinació amb mossos d'esquadra per fer front a aquesta sensació d'inseguretat generada pels robatoris a vehicles».

 

Imatge d'un altre dels vehicles afectats | TarragonaDigital.com

 

A la Part Baixa de Tarragona

Aquesta situació, la de vehicles amb els vidres trencats i assaltats, també s'ha donat en els darrers dies a la Part Baixa de la ciutat. De fet, la suma de problemes de diferent tipus, com robatoris, baralles, ocupacions, i assalts als vehicles, sobretot al Barri del Port, va portar, aquesta mateixa setmana, al grup municipal de Ciutadans al consistori tarragoní a demanar, a l'equip de govern municipal, un pla de xoc pel barri.

 

La situació és tal a la Part Baixa que l'associació de veïns del Barri del Port ha engegat una campanya, '#perunbarridigne', amb la qual es plantegen, fins i tot, mobilitzacions ciutadanes, que podrien engegar pels volts de Santa Tecla, i que cerquen, segons els veïns, «posar solució als problemes d'inseguretat, d'incivisme i de manca de neteja que estem patint». Els veïns ja han mantingut contacte amb diversos partits polítics tarragonins.

 

💬 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil l'actualitat de Tarragona. És gratis!

Comentaris