L'Ajuntament del Morell engega un procés de pressupostos participatius

El consistori ha dissenyat una pàgina web , que estarà operativa a partir d'aquest divendres, per triar els projectes als quals es vol destinar diners públics
Imatge d'arxiu d'una sessió plenària de l'Ajuntament del Morell. | Cedida

El consistori del Morell ha engegat un procés de pressupostos participatius. La iniciativa ha arrencat sota el lema «Al Morell, la teva opinió compta». L'equip de govern, mitjançant aquest mecanisme, posa a disposició del veïnat 50.000 euros del pressupost municipal de l'any vinent, 2020.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Cada morellenc o morellenca empadronat al municipi i major de 16 anys haurà de triar un total de tres propostes a través de votació popular, i les que tinguin més vots, fins a arribar als 50.000 euros, són les que es duran a terme durant l’any vinent. Segons ha manifestat l'alcalde, i regidor de Participació Ciutadana, «per primera vegada els morellencs podran triar a què es destina una part dels comptes municipals».

Set propostes a votació

En aquesta ocasió es presenten un total de set propostes, que van des de l’eliminació de barreres arquitectòniques a l’arranjament de la zona verda al voltant del CAP, passant per la creació d’un Kiss&Ride a l’escola, l’adequació d’un itinerari a peu segur fins al tanatori, l’actualització de la senyalització vertical del municipi, la instal·lació d’aparca bicis als equipaments municipals o l’arranjament de la plaça de la Fàbrica.

  

«Es tracta d’aconseguir que els veïns se sentin part del funcionament de l’Ajuntament», ha explicat Calbet, «a la vegada que des del consistori fem valdre l’opinió dels ciutadans, ja que són ells els que trien on invertir els diners». El consistori ha habilitat una pàgina web, pressupostos.elmorell.cat, que entrarà en funcionament aquest divendres, 22 de novembre. La votació, que es durà a terme del 9 al 20 de desembre, es podrà fer de forma presencial i telemàtica i, al mes de gener, s'informarà dels resultats obtinguts.

"🎭AGENDA: Uns dels titelles més antics d'Europa al Morell amb el Festival Guant" "🔦 Descobreixen un nou tram de l'aqüeducte del Gaià als Pallaresos"