Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

URGENT

Rescaten un turista en estat crític després de perdre el coneixement a la platja de la Pineda

Sabaté pregunta a dotze ajuntaments del Tarragonès si compleixen la llei de banderes

VOX ha denunciat aquests pobles i segueix buscant-ne més
Una imatge d'arxiu de l'Ajuntament dels Pallaresos sense la bandera d'Espanya. | ACN

 

El subdelegat del govern espanyol a les comarques de Tarragona, Joan Sabaté, ha demanat per carta a un total de dotze alcaldes de la comarca del Tarragonès si estan complint o no amb la llei de banderes, que els obliga a tenir la bandera espanyola penjada en un lloc preeminent de la casa consistorial. Es tracta dels municipis de Vila-seca, Vilallonga del Camp, Vespella de Gaià, Salomó, la Riera de Gaià, Renau, Perafort, la Nou de Gaià, la Secuita, la Pobla de Mafumet, el Morell i el Catllar

 

El subdeldegat del govern espanyol pregunta als dotze municipis sobre el compliment de la llei

La pregunta de Sabaté dirigida a aquesta dotzena de consistoris arriba després de la denúncia de VOX, on afirmava que en aquests ajuntaments no hi oneja la bandera espanyola i on s'explicava que, en cas que això fos cert, s'estaria incomplint la llei de banderes en tots aquests casos. La subdelegació del govern espanyol va rebre aquestes denúncies el passat 9 d'agost, i des de VOX ja han advertit en altres ocasions que tenen la intenció de presentar més requeriments en aquest sentit i en relació als ajuntaments d'altres municipis.

 

Amb la dotzena de demandes rebudes, la subdelegació del govern espanyol està obligada a actuar per constatar aquests fets, que els arriben per la via administrativa. Ara, la dotzena d'alcaldes que han rebut la carta tenen un termini total de fins a vint dies per emetre un informe per a la subdelegació del govern espanyol on es doni resposta a la demanda de Joan Sabaté i, per tant, es detalli si, efectivament, s'està acomplint o no amb la llei de banderes.

 

La llei de banderes dona lloc preeminent a la bandera espanyola

La llei que s'estaria incomplint en aquesta mena de casos, coneguda popularment com a Llei de Banderes, va entrar en vigor el mes de novembre de l'any 1981. Estableix que la bandera d'Espanya «haurà d'onejar a l'exterior i ocupar el lloc preferent a l'interior de tots els edificis i establiments de l'Administració municipal de l'Estat» i detalla que han d'ocupar sempre un espai «destacat, visible i d'honor».

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris