Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui dimarts, 25 de juny

Alumnes del Morell viuen l'onzè intercanvi cultural i lingüístic amb estudiants de Voorburg

Una iniciativa que pretén donar un impuls en l'aprenentatge de l'anglès i al mateix temps oferir una experiència de convivència entre joves d'arreu d'Europa
Alumnes del Morell viuen l'onzè intercanvi cultural i lingüístic amb estudiants de Voorburg | Ajuntament del Morell

 

L'Institut del Morell participa un any més en la que ja és l'onzena edició del programa d'intercanvi cultural i lingüístic que els alumnes de 1r de Batxillerat fan amb estudiants de la seva mateixa edat del centre educatiu Sint Maartens College de Voorburg, als Països Baixos.

 

D'aquesta manera, el passat diumenge 14 d'octubre, 24 alumnes i dos professors neerlandesos van ser rebuts al Centre Cultural del Morell, i durant una setmana, han compartit estudis i llar amb els alumnes morellencs i les seves famílies, que com és habitual en aquests casos, s'han fet càrrec de l'acollida.

 

Al llarg d'aquesta setmana d'intercanvi, els alumnes del Morell han tingut l'encàrrec d'acollir i ajudar els alumnes de Voorburg en els diferents treballs i projectes que han hagut de fer; una experiència vital molt positiva que a més a més els aporta a tots plegats un incentiu en l'aprenentatge lingüístic molt interessant. A més a més, també hi ha hagut lloc per a l'entreteniment, amb sortides de lleure a Tarragona i Barcelona, així com una jornada esportiva al poliesportiu del municipi.

 

Finalment, el divendres 19 d'octubre, el Casal Cultural de la Pobla de Mafumet va acollir l'acte de cloenda d'aquesta primera part de l'intercanvi, on els alumnes neerlandesos van poder presentar els projectes que havien elaborat durant la setmana. Tot plegat un acte de comiat en què els estudiants no amagaven les ganes de tornar-se a veure ben aviat.

 

Immersió lingüística de 24 hores al dia

L'intercanvi cultural i lingüístic és fruit d'una iniciativa europea, que més enllà dels Països Baixos, inclou també altres països com Àustria i Polònia; amb l'objectiu que els alumnes d'arreu puguin experimentar una convivència molt positiva amb noies i nois de la seva mateixa edat d'arreu d'Europa, i que al mateix temps possibiliti un impuls en l'aprenentatge de l'anglès, ja que és l'únic recurs que els alumnes tenen per comunicar-se.

 

Tot plegat una iniciativa que veurà la seva segona part la tercera setmana de març, quan els alumnes de l'Institut El Morell viatjaran fins a Voorburg on els espera una immersió lingüística total per poder-se comunicar amb les famílies que els acolliran, però també activitats, visites culturals i de lleure que de ben segur ho convertiran en una experiència inoblidable.

 

Alumnes del Morell viuen l'onzè intercanvi cultural i lingüístic amb estudiants de Voorburg | Ajuntament del Morell

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris