ARA MATEIX

Crema un vehicle a l'enllaç de l'AP-7 amb la T-11 a Reus

Alumnes de l’Institut El Morell creen un joc per resoldre dubtes de reciclatge a través de Youtube

L’alumnat ha treballat la problemàtica global i les seves solucions, en concret l’economia circular, a l’assignatura de Ciències per al Món Contemporani
Imatge de contenidors | Cedida

 

«On llençaries una caixa de maduixes de les de fusta? Al contenidor marró o al groc?». Amb aquesta pregunta presenta, l’alumnat de primer de Batxillerat de l’Institut El Morell, el joc que ajuda a resoldre dubtes avançats de reciclatge a través de la plataforma Youtube.

 

La resposta, localitzable dins el vídeo, ens diu que la caixa de fusta de maduixes es llença al contenidor groc. Tant l’alumat com la professora no ho creien. Aquests i molts altres dubtes es poden resoldre mitjançant el joc que han creat

 

 

Respondre preguntes sobre reciclatge avançat, dubtes reals i habituals

Durant aquest tercer trimestre els alumnes de primer de Batxillerat, a l’assignatura de Ciències per al Món Contemporani, han treballat la problemàtica global i les seves solucions, en concret l’economia circular.  

 

Cada subgrup d’entre tres i cinc alumnes s’ha encarregat d’un nivell del joc. Es tracta de diversos vídeos interactius que repten a l’usuari a respondre preguntes sobre reciclatge avançat, dubtes reals i habituals. L’usuari clica la resposta que creu correcta i, tant si encerta com si falla, el joc dóna el feedback necessari per aprendre, a més de passar-s’ho bé.

 

 

Dades generals catalanes

Actualment, el reciclatge és l’última oportunitat per allargar la vida d’un recurs material. En aquest context s’emmarca el projecte d’ajudar a millorar el procés de recollida selectiva.

 

Segons les últimes dades relatives a 2018, la ciutadania catalana va reciclar un total de 162.295 tones d'envasos de vidre, la qual cosa es tradueix en 21,4 kg de mitjana per habitant. Respecte a la taxa de contenidors, Catalunya se situa amb una mitjana de 206 habitants per contenidor, comptant en l'actualitat amb un total de 36.920 iglús instal·lats per als residus d'envasos de vidre.

 

El reciclatge d'envasos de vidre és una activitat que dóna suport al compliment de l'Agenda 2030 i els Objectius de Desenvolupament Sostenible, concretament, redunda sobre els objectius ciutats i comunitats sostenibles, producció i consum responsables i acció pel clima.