L'Institut d'Els Pallaresos s'ampliarà amb la construcció d'un nou edifici i l'eliminació dels barracons.

L'Institut dels Pallaresos s'ampliarà amb un nou edifici i desapareixeran els barracons

El pressupost de les obres, ja licitades, és d'uns 2,5 milions d'euros i el termini d'execució d'un any i dos mesos | Es tractava d'una reivindicació de la comunitat educativa

L'Institut d'Els Pallaresos, al Tarragonès, s'ampliarà amb la construcció d'un nou edifici de tres plantes. Això permetrà que desapareguin els mòduls prefabricats que, actualment, fan la funció d'aula. Les obres, que ja s'han licitat, tenen un pressupost de 2.575.421,22 euros (IVA inclòs) i un termini d'execució d'aproximadament un any i dos mesos. «És una gran notícia, perquè la comunitat educativa ho reivindicava des de feia temps», ha dit l'alcalde del municipi, Josep Maria Nolla. 

Els barracons marxaran de l'Institut d'Els Pallaresos

Els barracons que actualment hi ha al pati de l'Institut d'Els Pallaresos desapareixeran. Ho faran quan les obres d'ampliació del centre estiguin enllestides, fet que, segons els terminis presentats, es produiria l'any 2020. Les actuacions ja s'han licitat al portal web d'Infraestructures.catFa molt temps que la comunitat educativa i el municipi reclamen aquestes obres, perquè el centre ja es trobava completament ple d'alumnes.

L'institut està planificat perquè aculli tres línies d'ESO i dues de Batxillerat. A hores d'ara, només està construïda la part corresponent a l'ESO. L'ampliació servirà perquè els alumnes de batxillerat puguin fer classe en aules de construcció i no en mòduls prefabricats, situació que es dona en molts altres centres de la demarcació. El centre ja té quatre línies a primer d'ESO, quatre més a segon, cinc a tercer i quatre a quart, a més dels Batxillerats

Els problemes per encabir a tothom són reals i, de fet, s'ha sectoritzat en dues dependències la biblioteca, l'aula de tecnologia i el menjador per tal de guanyar sis classes més. Amb les obres, però, tot hauria de millorar. «És una reivindicació de fa temps. Calia adequar aquests espais», ha dit el cap dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Tarragona, Jean-Marc Segarra. 

També ha celebrat la licitació de les obres l'alcalde d'Els Pallaresos, Josep Maria Nolla. «És una molt bona notícia per nosaltres i pels pobles del voltant, perquè tenim alumnes de la Secuita, Perafort, el Catllar i fins i tot Sant Salvador», ha expressat el batlle, que fa un any va visitar membres del Departament d'Ensenyament a Barcelona per parlar del projecte. «Em van dir que s'executaria entre el 2019 i el 2020, així que el calendari es compleix, de moment», ha afegit. 

Les obres tindran una durada d'un any i dos mesos i un pressupost de 2,5 MEUR.
Les obres tindran una durada d'un any i dos mesos i un pressupost de 2,5 MEUR. | INS Els Pallaresos

Una passarel·la unirà el nou edifici amb l'existent

El nou edifici que ampliarà l'Institut d'Els Pallaresos tindrà tres plantes. Es connectarà a través d'una passarel·la amb l'edifici ja existent i, per tant, s'alçarà a tocar del centre. A la planta primera i planta baixa hi haurà un passadís amb una gran vidriera protegida en direcció al pati. Les aules d'aquestes plantes tindran connexió directa amb el carrer.

La planta primera disposarà d'idèntica configuració que la planta baixa i completara les aules d'ESO, Batxillerat i departaments. Al soterrani hi haurà les aules específiques, amb orientació al jardí interior, serveis i dues aules de reforç. Les obres tindran una durada d'un any i dos mesos i podrien començar durant els mesos d'estiu. 


Comentaris