Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui dimarts, 25 de juny

L'Arquebisbat començarà a reparar l'església de Constantí en els pròxims dies

Part del sostre i la coberta es van esfondrar el passat mes d'abril
S'esfondra part de l'església de Constantí. | Judit Sabaté

 

El sostre de l'església de Constantí es començarà a reparar en els pròxims dies. Així ho ha anunciat l'Arquebisbat de Tarragona, que afirma que té previst iniciar les obres d'actuació d'urgència per reparar i reforçar el sostre i la coberta de l'Església Parroquial de Sant Feliu. L'església va patir un esfondrament el passat mes d'abril, quan la matinada del dia 16 va cedir part del sostre del temple. Des de llavors, l'església s'ha mantingut amb el gran forat al sostre. 

 

L'actuació al sostre i coberta constarà de diverses fases, tal com han informat els serveis tècnics de l'Arquebisbat. Així, la primera fase consistirà a reforçar i assegurar la resta de la coberta del temple que no va quedar afectada, amb la instal·lació de deu bigues o encavallades amb suport metàl·lic. De fet, moltes de les bigues actuals de l'església es troben en un avançat estat de deteriorament. 

 

El sostre de l'església es va esfondrar l'abril després de dos anys tancada

La part de l'església de Constantí que va quedar esfondrada va ser la segona volta de la nau central, ubicada entre dos encavallaments. Un dels encavallats va caure i va arrossegar aquesta crugia. Segons l'arquitecte de l'Arquebisbat, Enric Casanovas, l'esfondrament es va produir per una «suma de causes». Per una banda, hi tindrien a veure les deformacions estructurals que pateix l'església des de l'any 2011. Les parets del temple tenien esquerdes i ja s'havien produït desploms, motiu pel qual l'església es va tancar al culte el mes de març del 2016. Les esquerdes haurien produït petits desplaçaments de les encavallades i, a més, també hi hauria influït el podriment d'algun element de suport de fusta encastat als murs. 

 

Fa dos anys i mig que l'església de Constantí està tancada al públic, precisament per un problema d'esquerdes, que té l'origen en el terreny argilós sobre el qual està edificat el poble. El problema d'esquerdes no afecta només l'església, sinó que són diversos immobles del carrer Major, els blocs de pisos el grup Centcelles o el pavelló poliesportiu. Des que l'església es va tancar, les cerimònies religioses se celebren al Centre Parroquial o bé al pavelló, en funció de l'afluència de gent. 

 

El 30 d'abril van començar les tasques de sanejament de l'església de Sant Feliu. | Judit Sabaté

 

El despreniment ha afectat una crugia situada entre dues encavallades. | CEDIDA

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris