GRUP DE FACEBOOK:

Fes click AQUÍ i uneix-te al nostre Grup Oficial de Facebook! Notícies, enquestes i moltes opinions sobre tot el que passa a les comarques de Tarragona.

L'arranjament de la zona verda del CAP guanya els primers Pressupostos Participatius del Morell

Hi han votat 308 persones, una mica més del 10% del total del cens | El procés ha permès que els veïns «puguin triar, per primera vegada, on destinar una part dels nostres recursos municipals», ha explicat l'alcalde

Amb un total de 221 vots, la proposta número set dels Pressupostos Participatius del Morell es farà realitat. Es tracta, precisament, de l’arranjament de la zona verda al voltant del Centre d’Atenció Primària (CAP), tal com es va desvelar al consistori en la sessió de retorn d’ahir dimarts a la tarda. El projecte, pressupostat en 50.000 euros, se centra en la instal·lació de més il·luminació en aquest espai, a més de gespa i arbrat.

 

Aquesta ha estat la primera vegada que l’Ajuntament del Morell engegava un procés participatiu d’aquesta mena, un mecanisme que «ha permès que morellencs i morellenques puguin triar, per primera vegada, on destinar una part dels nostres recursos municipals», ha indicat l’alcalde i regidor de Participació Ciutadana, Eloi Calbet. «Creiem que ha funcionat, i els resultats han d’encoratjar a seguir en aquesta línia», ha afegit.

 

En total, 308 persones van votar durant el període habilitat al mes de desembre, fet que suposa una mica més del 10% del total del cens, que era de 3.069 persones —majors de 16 anys empadronats al Morell a l’inici del procés. Es tracta, apunten des del consistori, d’una xifra que supera la mitjana de participació de processos d’aquestes característiques realitzats a Catalunya al llarg del 2018, i que se situa al voltant del 8%.

 

La Fira de Nadal, una motivació afegida

Cada veí o veïna va triar tres propostes de les set presentades des de l’Ajuntament, amb un total de 885 vots vàlids i 39 nuls. Concretament, un 43,5% dels vots es van fer de forma presencial, mentre que el 56,5% es van efectuar online. L’alcalde, amb això, valora positivament que el període de votació coincidís amb la Fira de Nadal, ja que «apropar l’urna al carrer va motivar que morellencs i morellenques s’animessin a participar-hi».

 

Calbet ha explicat també que «el resultat no és el més important del procés, sinó la radiografia que hem aconseguit sobre quines són les prioritats per a la població». El batlle ha incidit també en el fet que l’eliminació de barreres arquitectòniques ha esdevingut la segona proposta amb més suport, amb 220 vots, amb «només un vot de diferència amb la guanyadora, de manera que també assumim aquest projecte com uns deures que ens posa la ciutadania i també li donem prioritat».

 

Pel que fa a la resta de propostes, l'itinerari a peu fins al tanatori ha rebut 135 vots; l'arranjament de la plaça de la Fàbrica, 131; la instal·lació d'un Kiss&Ride a l'escola, 71; l'actualització de la senyalització vertical, 68; i els aparca bicis en equipaments municipals, 39.

 

 

També et pot interessar