El Carnaval 2019 arriba a Vilallonga del Camp carregat de premis

Els dies 1 i 2 de març se celebrarà el carnaval al municipi tarragoní
Carnaval de Vilallonga del Camp | Gerard Martí

 

Un any més, el municipi tarragoní es prepara per arrencar una de les festes més divertides de l'any, el Carnaval. Un any més, se celebraran diverses activitats en les quals la participació dels habitants del municipi serà la que les farà possibles. Tot i que els seus habitants fa dies que escalfant motors, el tret d'inici del Carnaval 2019 es donarà el divendres 1 de març, amb la celebració de la popular Rua Infantil, a les 11.15 hores de la tarda, a càrrec dels alumnes de l'Escola Pere Virgili i la Llar d'Infants Patufet. 

 

Tot i això, el dia fort serà el dissabte, quan des de les 11.30 hores del matí s'engegaran activitats que duraran tot el dia. El Ball Infantil, que consistirà en una discoteca amb animació, es durà a terme al Centre Recreatiu del municipi. Els més petits i petites podran lluir els seus dots de dansa, acompanyats d'un sens fi de música. 

Carnaval de Vilallonga del Camp | Gerard Martí
 

A les 18.00 hores de la tarda començarà la Rua de Carnaval, esperada ja per tots els habitants de Vilallonga. Carrosses i comparses desfilaran pels carrers del municipi al ritme de la música, acolorint els carrers amb confeti, plomes i disfresses vàries. Aquesta tindrà lloc a l'inici de l'Avinguda Catalunya (Ctra. de la Selva). Tot seguit, serà el torn dels més grans, els quals podran divertir-se al Ball de Tarda del Centre Recreatiu. Una activitat igual que la que té lloc al matí, però enfocada —aquesta vegada— als adults.

 

Carnaval de Vilallonga del Camp | Gerard Martí

 

Per recuperar forces abans d'engegar la festa nocturna, a les 21.30 es farà un sopar al Centre Recreatiu, pel qual serà necessari adquirir prèviament un tiquet. Aquests es vendran a l'Ajuntament fins al dia 27 de febrer o fins final d'existències. Per últim, a les 23.30 hores de la nit, ja amb la panxa plena i la festa dins del cos, començarà el ball i l'entrega de premis.

 

Cinc grans premis pels participants de la Rua de Carnaval

Totes les persones, carrosses i comparses que participin en la Rua de Carnaval i que compleixin els requisits establerts participaran en el concurs de disfresses, en el qual podran ser guanyadors de diversos premis en funció de la seva categoria. Aquests es decidiran per votació popular, a través d'unes butlletes que el mateix públic de la rua dipositarà en unes urnes situades al mig d'aquesta i al Centre Recreatiu del municipi. Posteriorment d'això, serà el jurat qui tindrà l'última paraula en la decisió dels guanyadors definitius del concurs, basant-se en el disseny i la vistositat artística, l'elegància, el maquillatge i les màscares i l'originalitat com a criteris de valoració. 

Carnaval de Vilallonga del Camp | Gerard Martí

 

Enguany, els premis seran cinc, repartits entre diferents categories. El premi a la millor disfressa individual (adult) de 25 euros; el premi a la millor disfressa en parella (adult), de 50 euros; premi al millor grup de 3 a 9 persones, valorat en 75 euros; premi a la millor comparsa, valorat en 100 euros; i, per últim, el premi a la millor carrossa, que serà de 150 euros.

Carnaval de Vilallonga del Camp | Gerard Martí

 

Per poder optar a qualsevol d'aquests premis s'ha de complir el requisit d'haver-hi un mínim d'empadronats a la colla, que variarà en funció als participants inclosos en aquesta.