Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui dimarts, 25 de juny

Activen el pla Transcat per un camió cisterna bolcat al polígon del Morell

El conductor ha quedat atrapat dins la cabina | Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Transcat
El pla Transcat s'ha desactivat un cop retirat el camió accidentat | Bombers

 

Aquesta tarda, un camió cisterna carregat amb oxigen líquid ha bolcat al polígon industrial del Morell, a prop de la carretera T-750. En conseqüència de l'accident, el conductor ha quedat atrapat dins la cabina del vehicle i els Bombers de la Generalitat han hagut d'actuar per treure'l de dintre. L'home ha estat traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona en estat lleu. A més, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla Transcat pel risc de fuga.

 

Activen el pla Transcat per un camió bolcat amb oxigen líquid 

A les tres de la tarda, un camió que transportava oxigen líquid refrigerat ha bolcat davant de Repsol Química, S.A., al polígon del Morell. El vehicle pesant tenia una fuita i perdia el producte per la vàlvula i, per aquest motiu, Protecció Civil ha activat l'alerta del pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril.

 

En conseqüència de l'accident, els Bombers han desplaçat set dotacions, on hi havia el furgó de risc químic i el de salvament, a més de tres camions i dos vehicles lleugers de coordinació i comandament. A més, han hagut d'actuar per excarcerar el conductor del camió, ja que s'ha quedat atrapat a l'interior de la cabina. L'home, en estat menys greu, ha estat atès pel SEM, els quals han desplaçat tres ambulàncies, i ha estat traslladat fins a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

 

Els efectius han controlat la fuita de la cisterna, ja que hi havia una petita fuita del producte per una de les vàlvules de sobrepressió, i el dipòsit del combustible estava foradat i ha perdut tot el producte, aproximadament uns 500 litres de gasoil. D'altra banda, el dipòsit de gas no ha tingut cap afectació. 

 

Finalment, una tractora ha remolcat la cisterna fins a una empresa a prop del lloc de l'accident i, tot seguit, un cop retirat el camió accidentat, Protecció Civil ha desactivat el pla Transcat. 

 

El camió bolcat transportava oxigen líquid i, per aquest motiu, han activat el pla d'alerta Transcat | Bombers

 

El gasoil perdut ha anat a parar a prop del riu Francolí

Els gairebé 500 litres que s'han perdut de gasoil en l'accident, han anat a parar a un terreny proper al riu Francolí. El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, s'ha posat en contacte amb l'Agència de Residus de Catalunya per fer el seguiment de la gestió. L'empresa de transports serà l'encarregada de la retirada de les terres contaminades pel gasoil, durant aquest pròxim dijous al matí.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris