ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

S'acosta el Carnaval al calendari d'actes de la Pobla de Mafumet

La Festa Major d'hivern de Lledó de la Pobla de Mafumet va arribar al seu final el passat cap de setmana

Com ja és tradició en el municipi, quan acaba la Festa Major d'Hivern, comença el Carnaval. Els veïns no tenen temps de descansar abans de la segona gran data anual. La gran rua de Carnestoltes serà el plat estrella d'aquesta celebració, acompanyada del tradicional sopar amb ball al Pavelló per a tots els seus participants. Tots els que hi vulguin formar part, poden inscriure's a la comparsa que desitgin fins al dia 15 de febrer en l'Oficina d'Atenció al Ciutadà del municipi. 

 

20 comparses, 650 persones i 12 carrosses són les xifres que el municipi tarragoní va sumar el passat any. Aquest 2019 s'espera igualar-les o, fins i tot, superar-les per tal de fer que la festa sigui, una vegada més, tot un èxit.

 

Participació massiva en els actes de la la Festa Major d'Hivern

Aquest passat cap de setmana va finalitzar la coneguda Festa Major d'Hivern de Lledó, a la Pobla de Mafumet. La participació en les activitats proposades ha sigut massiva, no només gràcies als habitants del mateix poble, sinó també per la participació d'habitants de pobles veïns. L'encarregat de tancar aquesta jornada anual va ser l'esport, sumant nombrosos i reconeguts actes al tancament del programa.

Participants del Cros del Lledó durant la Festa Major de la Pobla de Mafumet | Cedida

 

La Pobla de Mafumet va acollir dissabte el tercer Campionat de pàdel del Lledó, en el que set parelles van participar per tal de guanyar el desitjat trofeu. Any rere any, aquesta competició va guanyant prestigi i renom entre els veïns del municipi, pel que el nivell de participació és bastant elevat. Un altre dels actes reconeguts és el Cros del Lledó, que celebrava aquest 2019 la seva vintena edició. La participació d'escolars de primària i secundària d'entre 3 i 16 anys, també, va ser massiva. Aquesta prova, a més, puntua per tots aquells infants i adolescents del Tarragonès que participin en els Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Campionat de pàdel del Lledó celebrat durant la Festa Major de la Pobla de Mafumet   | Cedida

 

Un programa carregat d'esport, teatre i cultura popular

A banda dels nombrosos actes esportius, La Pobla de Mafumet va acollir una estrena teatral anomenada 'A les fosques', presentada al Casal Cultural del  municipi. Una representació solidària que destinarà els diners recaptats en la venda d'entrades —973 euros— en el Pediatric Cancer Center de l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

 

Representació teatral 'A les fosques' durant la Festa Major de la Pobla de Mafumet | Cedida

 

Per descomptat, no es van trobar a faltar els actes propis de la Festa Major, com el correfoc, la trobada d'agrupacions de Balls de Diables, la concentració de vehicles clàssics i el gran piromusical que va tancar, de manera definitiva, les festes d'hivern d'aquest 2019. El camp de futbol va ser l'escenari on va tenir lloc aquest esdeveniment, el qual fa honor a la Mare de Déu de Lledó a través de llum i música.

Concentració de vehicles clàssics a la Festa Major de la Pobla de Mafumet | Cedida