Més d'un centenar d'infants participen en el Casal d'Estiu del Morell

L'afluència ha estat constant durant tot l'estiu, i inclús alguns nens i nenes s'han quedat sense plaça
Cent quinze infants han participat en el Casal d'Estiu del Morell a falta d'encara una quinzena perquè acabi. | Cedida

 

Aquest dilluns, 26 d'agost, arrenca l'última quinzena d'activitats del Casal d'Estiu del Morell, en el qual han participat 115 infants durant tot l'estiu. El casal, una proposta de la regidoria de Benestar Social que es realitza cada estiu des de fa dècades, aquest any es va iniciar el 25 de juny i s'allargarà fins al 6 de setembre. A més, una desena d'adolescents també han pogut gaudir de l'Espai Jove d'Estiu, un espai participatiu amb què els joves han pogut dur a terme diverses activitats.  

 

Una afluència constant d'infants

El casal ha estat pràcticament ple cada setmana des de bon inici, amb una seixantena d'infants cada set dies, i fins i tot, en alguns casos alguns nens i nenes s'han quedat fora perquè havíem assolit màxims. «El fet que les inscripcions es mantinguin obertes durant tot l'estiu fa que el flux sigui constant, i durant tot el casal hem tingut molta afluència de participants», explica la directora del casal, Susanna González.

  

 

El casal s'ha dividit entre els nens i nenes més petits, dels cursos de P3, P4 i P5, i els mitjans i grans, de primer a sisè de primària. Tal com explica la directora, tot i que en moltes ocasions feien activitats conjuntes, el fet de separar-los «permet donar-los una millor atenció i fer activitats adequades a cada edat».

 

El casal ha tingut les professions com a eix temàtic, però també ha tractat temes com la igualtat de gènere i el reciclatge. | Cedida

 

En aquest sentit, la iniciativa ha tingut les professions com a eix temàtic, «de manera que hem anat lligant les activitats que han fet els nens i nenes amb la tasca dels pescadors i mariners, els pagesos o els professors, entre moltes altres». A més, a banda de les professions, els infants han treballat aspectes com la igualtat de gènere i també el reciclatge, ja que per realitzar els treballs manuals han utilitzat materials reciclats.

 

Piscina, anglès i sortides lúdiques pel territori

A més dels treballs manuals, els infants participants del casal han gaudit d'altres activitats, com l'hora de piscina diària, jocs, cançons, anglès i també sortides pel territori, a un parc de boles, al Corral de Neri o a la Cova de la Font Major de l'Espluga de Francolí. En definitiva, «una molt bona experiència per als infants», lligat al fet que «comptem amb un equip de monitores molt competents, professionals i implicades», assegura Susanna González.

 

L'Espai Jove d'Estiu

Així mateix, durant el mes de juliol, una desena d'adolescents també van tenir el seu moment amb l'Espai Jove d'Estiu, coordinat per Elvira Sauceda i Alba Sans. «Ells mateixos van decidir el programa d'activitats que duríem a terme cada tarda», comenta Sauceda, «tenint en compte que sempre acabàvem amb piscina». Els alumnes van jugar a jocs de taula, van fer manualitats i un taller de ràdio, van fer sortides a l'Aquòpolis, a la bolera i al cinema i es van poder cap a casa les samarretes, tasses i ventalls que ells mateixos van crear i decorar. L'últim dia, van preparar una festa i es van encarregar de tota la logística i preparació per acabar gaudint d'un berenar molt divertit.

 

Els joves participants a l'Espai Jove d'Estiu a l'entrada de l'Aquòpolis. | Cedida