ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Unes 300 persones acudeixen el Teatre-Auditori del Morell per veure 'Només una vegada'

El passat dissabte 9 de febrer va tenir lloc l'estrena de l'obra teatral al Morell, que va omplir les butaques del Teatre-Auditori
Escena de l'obra teatral «Només una vegada» al Teatre-Auditori del Morell | Cedida

 

 

El maltractament de gènere va ser el protagonista principal del Teatre-Auditori del Morell el passat dissabte 9 de febrer. 'Només una vegada' era el nom de l'obra que va reunir a gairebé 300 persones per tractar un tema d'actualitat. Les representacions majestuoses per part dels actors, un guió adequat a la situació vigent de violència masclista i la proximitat oferida al públic present van fer que la jornada fos tot un èxit.

 

Marta Buchaca és la directora de l'obra de teatre en la qual l'Anna Alarcón, la Maria Pau Pigem i el Bernat Quintana són els encarregats de donar vida als seus personatges. Tres coneguts perfils de la Televisió de Catalunya, gràcies a les seves interpretacions en famoses produccions televisives com 'El cor de la ciutat', entre d'altres. 

 

Una obra que tracta sobre la violència masclista

Un tema vigent en l'actualitat abordat des de perspectives molt diferents, convidant així a tots els espectadors a reflexionar i generar la seva pròpia opinió. Van ser tres els punts claus en l'argument de la representació teatral. El primer, la negació de la parella protagonista, en la que ni la víctima ni el maltractador consideren com a maltractament els actes violents perquè només han tingut lloc una vegada.

 

El segon, la figura de la psicòloga, que ha d'empatitzar amb els pacients i generar-se una idea —la més objectiva possible— de la situació descrita i, per últim, un final obert que deixa en la ment de l'espectador la transcendència de la història. 

 

Escena de l'obra teatral «Només una vegada» al Teatre-Auditori del Morell | Cedida

 

Amb un inici tens i carregat de patiment, l'atmosfera es va anar calmant a mesura que avançava la representació, fins a arribar a una culminació en la qual tots els espectadors presents en el Teatre-Auditori van aplaudir eufòricament.

 

'Només una vegada' és el començament d'una llarga programació d'hivern-primavera

El Teatre-Auditori del Morell acull nombrosos esdeveniments de caràcter cultural durant aquesta nova temporada d'hivern-primavera 2019. 'Tenors', de la companyia Illuminati, serà la següent de les representacions oferides. Per consultar la programació completa, podeu punxar en aquest enllaç.

 

El Teatre Bartrina i el Centre Cultural Infant Pere també acolliran l'obra

El pròxim dissabte 9 de març, el Teatre Bartrina de Reus serà l'escenari d'una nova representació de l'obra 'Només una vegada' de Marta Buchaca. Amb un preu de 20,15 i 12 euros, depenent del perfil de cadascú. Les entrades es podran adquirir a través de la web o a les mateixes taquilles del teatre.

 

El Centre Cultural Infant Pere de l'Hospitalet de l'Infant acollirà la representació teatral el següent diumenge, dia 10 de març.