Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

A concurs el projecte museogràfic del jaciment prehistòric del barranc de la Boella, a la Canonja

S'ubicarà al Mas de l'Hort de l'Abeurador, a la Canonja, i estarà enfocat sobretot al turisme familiar
Excavacions al Barranc de la Boella, en una imatge d'arxiu | IPHES

 

 

L'Institut Català de Paleoecologia Humana i Evolució Social (IPHES) ha tret a concurs públic la contractació del servei de redacció del projecte museogràfic de l'espai d'interpretació del jaciment prehistòric del barranc de la Boella, al municipi de la Canonja, al Tarragonès. Els continguts de l'espai es basaran en les troballes arqueològiques i els resultats científics sobre el jaciment de l'última dècada.

 

L'objectiu d'aquest concurs públic és trobar l'empresa adequada per desenvolupar la proposta museogràfica, que haurà de combinar lleure i coneixement de manera vivencial, experiencial i educativa, destinat sobretot al turisme familiar. Aquest espai s'ubicarà al Mas de l'Hort de l'Abeurador, al mateix municipi de la Canonja.

 

 

Uns 90.000 euros i quatre accions principals

El contracte, per un import de 90.000 euros, IVA no inclòs, contempla la realització de quatre actuacions principals: la redacció del projecte d'idees, el guió museogràfic, el projecte bàsic i l'executiu museogràfic.

 

Aquest contracte està cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Unió Europea, en el marc del Programa operatiu 'FEDER de Catalunya 2014-2020. Objectiu d'inversió en creixement i ocupació' i s'emmarca dins la iniciativa d'intervenció coordinada Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial (PECT) TurisTIC en família, operació Mamut. Es compta també amb el suport econòmic i logístic de l'Ajuntament de la Canonja.

 

Les obres al Museu Nacional Arqueològic de Tarragona s'iniciaran aquest 2019. | TarragonaDigital

 

Les obres de millora del MNAT començaran a finals d'any

El Ministeri de Cultura preveu començar les obres de millora del MNAT, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, durant l'últim trimestre del 2019. Les feines, amb un cost total de poc més de quatre milions d'euros, tenen un termini d'execució de divuit mesos. Les intervencions consistiran en la millora del sistema de climatització, l'adaptació a la normativa d'accessibilitat, el condicionament de la coberta i les finestres exteriors, i la protecció contra incendis.

 

La seu del MNAT, a la plaça del Rei de la ciutat de Tarragona, va tancar les seves portes el mes d'abril de 2018, amb previsió de no tornar a obrir fins al 2022.

 

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris