Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Constantí realitzarà actuacions preventives contra les plagues d'erugues

La Regidoria de Medi Ambient del consistori constantinenc iniciarà una campanya contra les plagues d'aquests insectes que afecten el seu municipi
Imatge de la processionària del pi. | TarragonaDigital.com

 

L'Ajuntament de Constantí ha anunciat, aquest divendres 26 d'octubre, que impulsarà una campanya de prevenció i de control per combatre i evitar la propagació de les erugues de la processionària del pi, un dels insectes que més assolen els pins mediterranis de la localitat del Tarragonès i de la demarcació de Tarragona. En aquest protocol d'actuació, el consistori constantinenc pretén reduir la població de processionària al municipi, a més de conscienciar la seva ciutadania dels riscs que suposa aquesta espècie, per la població de la vila.

 

D'aquesta manera, l'ajuntament disposarà un tractament en els espais municipals on hi hagi pins per evitar l'afluència d'aquesta espècie d'insectes durant l'època de la tardor, abans que comencin a aflorar. Aquest Tractament no comporta l'ús de productes químics, fet que no suposi cap tipus de problema per les persones i pel medi ambient.

 

El tractament es basa en la implantació de microorganismes que acaben amb les processionàries

Aquest divendres 26 d'octubre, l'Ajuntament de Constantí ha anunciat que realitzarà, en els pròxims dies, una sèrie d'actuacions per tractar de prevenir i evitar l'afluència d'orugues de la processionària del pi (Thaumetopoea pityocampa), un insecte de distribució típicament mediterrània, considerat una de les plagues més perjudicials pels pins mediterranis, propis de la flora mediterrània de la demarcació de Tarragona.

 

D'aquesta manera, la Regidoria de Medi Ambient de la localitat del Tarragonès ha disposat un pla d'actuació contra les orugues, mitjançant l'aplicació d'un tractament fitosanitari i el sulfatament de totes les zones municipals on hi hagi pins mediterranis. La processionària del pi és un insecte propi de la mediterrània que es caracteritza per fer nius en aquests arbres i per estar provista de pèls urticants, que ens poden causar diversos danys a les persones i als animals.

 

Des de l'ajuntament constantinenc han anunciat que els tractaments dels pins començaran a la zona escolar de la vila i a la plaça de les Escoles Velles i, posteriorment, s'estendran a altres punts del municipi. El tractament comporta la introducció en els pins d'un microorganisme que acaba amb les bosses de processionària, abans que suposin un perill o ocasionin danys als pins o molèsties a la ciutadania. Aquest tractament no suposa cap risc per la població ni pel medi ambient, ja que no s'utilitzen productes químics.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris