ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

Constantí presenta una mostra fotogràfica sobre les festes i tradicions populars

L'exposició es podrà visitar fins al 31 d'octubre
La mostra fotogràfica recull una vintena d'instantànies sobre les activitats festives i tradicions populars | CEDIDA

 

El passat divendres, 20 de juliol, va tenir lloc la inauguració de l’exposició fotogràfica anomenada «Festes i tradicions de Constantí». La mostra es pot veure a l’exterior del Pavelló Poliesportiu, situat al carrer Pinto Fortuny.

 

L’exposició fa un recull d’unes vint imatges instantànies sobre els actes i activitats festives i les tradicions populars que es realitzaven a Constantí durant el segle XX. Així doncs, es poden veure les competicions esportives, el vermut a les terrasses, les revetlles, els retrats de grup, els balls de sardanes o l’acompanyament musical a l’entrada i sortida de l’ofici de Festa Major.

 

Són un conjunt d’imatges de temps antics que molts veïns del municipi continuen recordant i que formen part de la memòria de diverses generacions. En les fotografies es pot veure la celebració de la festa com un espai obert a la convivència i d’afirmació col·lectiva. L’exposició es podrà visitar fins al 31 d’octubre de 2018.

 

Tot a punt per a la Festa Major d'Estiu

D'altra banda, la presentació de l'exposició fotogràfica ha coincidit amb la presentació del programa de la Festa Major d'Estiu de Constantí. Enguany, la celebració tindrà lloc del 26 de juliol al 5 d'agost. L’alcalde del municipi, Òscar Sánchez, i la regidora de Festes, Meritxell Cano, van presentar els diferents actes en una roda de premsa.

 

Van explicar que l’actor, director i presentador de televisió Quim Masferrer serà l’encarregat de fer el Pregó de Festa Major. A més, van parlar sobre les Barraques, que arriben a la segona edició com un dels plats forts de les festes. Aquest any duraran dos dies i seran el 3 i 4 d'agost, després de l'èxit de visitants del darrer any. 

 

El 3 i 4 d'agost, Blaumut i el Último Tributo, una banda de tribut al Último de la fila, actuaran a la plaça Mossèn Cinto Verdaguer. Tanmateix, el 4 d’agost tindran lloc els concerts de Porto Bello, la Banda del Coche Rojo i Cultrum, que tancaran aquesta segona edició de les Barraques.

 

Finalment, aprofitant la presentació del programa d'actes de la Festa Major, l’Ajuntament va exposar la campanya «Jo decideixo. No és no». Aquest projecte té l’objectiu de prevenir conductes i comportaments sexistes durant la celebració dels actes.