Eloi Calbet, alcalde del Morell: «Volem solucionar els temes que preocupen als treballadors del consistori»

El batlle explica que ja s'ha reunit amb el comitè d'empresa dels treballadors per tal d'abordar i desbloquejar les qüestions que reclamen en un comunicat
Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell. | Imatge d'arxiu de l'Ajuntament del Morell.

 

La plantilla de treballadors de l'Ajuntament del Morell, mitjançant el Comitè d'empresa, ha fet palès el seu descontentament envers la situació laboral i econòmica que, segons explica en un comunicat, pateix. Passat mes i mig des de les eleccions municipals, el gruix de treballadors i treballadores posen sobre la taula diverses qüestions laborals del consistori com ara la creació de l'estudi de la relació de llocs de treball, el sistema de control horari o la falta de personal.

 

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

 

Sobre aquesta qüestió, l'alcalde de l'Ajuntament del Morell, Eloi Calbet ha indicat en declaracions a TarragonaDigital que el govern municipal «porta poc més d'un mes d'aquesta nova legislatura« i que «com a alcalde, ja m'he reunit amb el comitè d'empresa dels treballadors i treballadores per tal d'abordar i desbloquejar les qüestions que plantegen». El batlle ha indicat que «amb quaranta dies és difícil materialitzar res però que la intenció és, poc a poc, anar solucionant tots els temes que preocupen els treballadors del consistori».

 

El comunicat dels treballadors

El conjunt de treballadors i treballadores de l'Ajuntament del Morell, mitjançant el Comitè d'empresa, ha fet públiques cinc qüestions sobre la seva situació al consistori que qualifiquen de «problemàtiques laborals». En primer lloc, reclamen que s'acabi l'estudi de la relació de llocs de treball (RLT), encarregat a una empresa externa, per realitzar una fotografia de l'organigrama laboral de l'ajuntament. Expliquen que l'estudi es va iniciar al mes de desembre de 2018 i que 8 mesos després només s'ha fet un primer esborrany. D'aquesta manera, exigeix al nou equip de govern que acabi «amb urgència» l'estudi i insta a aprovar el conveni marc per municipis de menys de 20.000 habitants.

 

El segon punt tracta sobre el sistema de control horari. Els treballadors i treballadors asseguren que, a dia d'avui, hi ha un sistema instal·lat des de fa 2 anys però «pel que sembla i la sensació que tenim és que no interessa saber les hores que dedica cada treballador a les tasques que realitzen». A més, denuncien que durant molts anys el control horari no ha estat l'adequat i insten a l'Ajuntament a posar-ho en marxa de forma immediata.

 

Per una altra banda, el Comitè d’empresa assenyala que la plantilla de treballadors és insuficient per al volum de feina que ha d’absorbir i denuncia que el personal està sobrepassat en les seves tasques. Per tant, els treballadors insten al govern a adeuqar la plantilla a les «necessitats reals del municipi».

 

En el quart punt, es denuncia que no «s’està informant al comitè sobre els fets que afecten els treballadors» i s’insta a l’Ajuntament a informar el comitè sobre qüestions com la situació de l’empresa, baixes o evolució de les borses laborals. Finalment, en el cinquè punt el conjunt de treballadors «sempre ha estat al peu del canó, tot i les situacions i circumstàncies ocorregudes durant aquests últims anys, com manca de personal i sobrecàrrega de tasques, havent d’assumir, alguns cops, responsabilitats i decisions no pròpies dels seus llocs de treball, i per tant, no remunerades».