Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

ÚLTIMA HORA

Troben la noia de 15 anys desapareguda a Reus

ATENCIÓ

Tanquen l'aixeta a algunes seccions de l'hospital de Reus per una infecció de legionel·la

ÚLTIMA HORA

Un cotxe de la Guàrdia Civil bolca a l'N-420 a Botarell

Els hotelers lamenten que encara no hi hagi una terminal de creuers en condicions a Tarragona

La Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme (FEHT) reclama la construcció del dic de Prats de forma urgent
Un dels creuers que arribarà a Tarragona | TarragonaDigital

 

Noves veus se sumen a la polèmica viscuda la setmana passada entre l'Ajuntament de Vila-seca i l'Autoritat Portuària sobre la terminal de creuers provisional. La Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme ha lamentat a través d'un comunicat que encara no hi hagi una terminal de creuers al Port de Tarragona amb les condicions necessàries per absorbir l'activitat que es genera i que arribarà.

 

Els hotelers reclamen una terminal de creuers

Els hotelers critiquen la disputa de la setmana passada arran de l'anunci del Port de posar la termina provisional al terme municipal de Tarragona i no al de Vila-seca com estava previst. «Aquest és un projecte planificat des de fa 5 anys i realment ens sorprèn molt que actualment encara hi hagi dubtes sobre on ha d'anar la terminal», diuen.

 

Es queixen que fins al 2021 l'activitat s'hagi de seguir duent a terme en una terminal que no és l'adequada i que no compta amb els serveis bàsics necessaris, tot i, diuen, «la determinació d'una gran companyia de creuers per la nostra destinació». «Aquesta situació posa en risc l'aposta de la companyia pel nostre territori fet que, com a representants empresarials del sector turístic, ens preocupa», conclouen.

 

Exigeixen que s'iniciï de forma immediata el projecte de la terminal per tal que pugui entrar en funcionament com més aviat millor. «D'altra forma correm el risc que les diferents companyies de creuers deixin de treballar a la nostra destinació per les dificultats que se'ls hi generen».

 

El president de l'Autoritat Portuària, Josep Andreu, va anunciar la setmana passada que la terminal provisional de creuers es faria al dic de Balears i no el dic de Prats, tal com estava previst, i que per tant aniria al terme municipal de Tarragona i no al de Vila-seca on es troba el dic de Prats. El motiu respon a l'endarreriment del projecte a causa de la magnitud d'aquest. Així i tot, però, des de l'Ajuntament de Vil-seca van desmentir Andreu assegurant que els creuers anirien a Vila-seca.

 

Els hotelers demanen que es facin les obres del dic de Prats

La Federació també reclama que es faci la construcció urgent del dic de Prats, ja que asseguren que és clau per Vila-seca i tota la costa Daurada i que ajudarà a regenerar la platja de La Pineda, «un fet clau per al desenvolupament turístic d'aquest municipi». A més, diuen, que ha de permetre millorar la seguretat enfront d'una incidència a la monoboia, el que titllet d'interès comú pel territori.

 

Arribaran a Tarragona més de 5.000 creueristes en quatre dies

Setmana forta pel sector dels creuers a Tarragona. Amb només quatre dies arribaran 5.600 passatgers a la ciutat amb cinc vaixells diferents, per fer parada durant unes hores abans de tornar a marxar cap a la següent destinació. Els vaixells passaran per Tarragona el 25, 26, 28 i 29 d'octubre.

 

El primer creuer arribarà aquest dijous, 25 d'octubre, dos ho faran el divendres 26, un el diumenge 28 i l'últim el dilluns 29. En total portaran a més de 5.600 passatgers i estaran a Tarragona unes hores.

 

Sea Cloud arribarà el dia 25 al Moll de Costa a les vuit del matí procedent de Barcelona. Estarà a la ciutat fins a les dues del migdia, moment en el qual marxarà cap al port de Maó a Menorca. El Sea Clou té una eslora de 109,5 metres i una capacitat de 64 passatgers.

 

L'endemà, el divendres 26, farà cap a Tarragona el Costa Fascinosa, de la companyia Costa Cruise Lines. Atracarà a les 9.30 hores al dic de Llevant. El vaixell, amb una eslora de 290 metres i una capacitat per 3.800 passatgers, provindrà de Malta i a les cinc de la tarda marxarà cap a Marsella.

 

A les sis del matí del mateix divendres arribarà el Serenissima, de la companyia Noble Caledonia, procedent de Barcelona. Estarà a la ciutat fins a les sis i mitja de la tarda, moment en el qual marxarà cap a Palma de Mallorca. Aquest vaixell té una eslora de 87 metres i una capacitat per 110 passatgers.

 

El diumenge, 28 d'octubre, procedent de Barcelona farà parada a la terminal de creuers del dic de Llevant el Wind Star, de la companyia Windstar Cruises. A les cinc de la tarda marxarà cap a Eivissa amb 148 passatgers a bord.

 

Per últim el dilluns, 29 d'octubre, es podrà veure durant tot el dia, de 9 del matí a set de la tarda, el Marella Dream, de Marella Cruises. Un creuer que arribarà des de Toulon a França i es dirigirà cap a Palma de Mallorca. Es tracta d'un vaixell de 243 metres d'eslora i una capacitat per a 1.533 passatgers.

 

Trànsit restringit al Passeig de l’Escullera

Els creueristes que fan parada a Tarragona durant unes hores són traslladats des del Port fins al centre de la ciutat o a la resta de destins de visita amb autobusos i taxis. Per aquest motiu el divendres, diumenge i dilluns els vianants només podran utilitzar el carril pintat de color verd del Passeig de l'Escullera i per motius de seguretat es prohibirà l'accés a vehicles, patinadors i ciclistes.

 

Els creueristes solen visitar la ciutat de Tarragona o bé altres ciutats o destins del territori durant la seva estada. En alguns casos desenvolupen excursions guiades.

Comentaris