Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'il·lustrador Joan Turu pinta un mural a l'escola Ventura Gassol del Morell

L'artista ha treballat amb els alumnes de 6è de primària i ha plasmat les seves idees al mur

Joan Turu i els alumnes de 6è de primària pintant el nou mural de l'escola Ventura Gassol | Ajuntament del Morell

 

Joan Turu, il·lustrador de renom dins del món educatiu, ha col·laborat amb l'escola Ventura Gassol per pintar un mural que reflectís les idees i pensaments sobre la coeducació que han treballat els alumnes de 6è de primària a classe.

  

El projecte, iniciativa de l'AMPA de l'escola, que ha comptat tant amb el suport del centre com amb la regidoria d'Ensenyament de l'Ajuntament del Morell, tenia com a objectiu arranjar les parets de l'etapa infantil d'una forma enriquidora i col·laborativa amb els alumnes.

 

L'escola Ventura Gassol del Morell aposta per la coeducació

D'aquesta manera, el centre va apostar per treballar la coeducació, incidint en l'educació idèntica i en comú de persones d'ambdós sexes per tal que fos la temàtica central del mural. I el passat 13 de setembre, l'il·lustrador va visitar l'escola per parlar de la seva feina, la il·lustració, i de com serveix per expressar, a través del dibuix, idees o pensaments.

 

Amb aquestes dues premisses, els alumnes van presentar els seus dibuixos de com s'imaginaven que podria ser aquest mural basat en la coeducació i la igualtat; i l'il·lustrador va agafar les idees imaginatives i inspiradores dels infants i les va convertir en realitat en un esbós, a més d'escollir la frase final 'Nosaltres podem canviar la història de sempre!'.

 

El dijous, 20 de setembre, tots els alumnes de sisè van poder deixar la seva empremta sobre l'esbós, ajudant a l'artista a pintar el mural que va quedar enllestit durant el dia. El resultat és una clara mostra de les idees treballades a classe, i de ben segur que des dels més petits als més grans s'estimaran com a seus els dibuixos i les idees que a partir d'ara els acompanyaran al llarg de la seva etapa educativa al centre.

 

Emocions a l'agenda

En el mateix objectiu de la coeducació, també s'ha posat en marxa un projecte per treballar les emocions amb els alumnes del centre. D'aquesta manera, s'ha creat 'L'agenda de les emocions', que permetrà que els infants aprenguin a gestionar i conèixer els seus sentiments a través del treball a l'aula i de les petites activitats que incorpora l'agenda.

 

Mural de Joan Turu a l'escola Ventura i Gassol del Morell | Ajuntament del Morell
 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris