Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

La Beca Xavi Catà del Morell reconeix la feina de l'ambientòleg Joan Pons

La beca mediambiental, impulsada des del consistori i amb el suport de la Plataforma Cel Net, tindrà una nova convocatòria el 2019
L'Ajuntament del Morell, en una imatge d'arxiu | TarragonaDigital.com

 

 

El treball ‘L’impacte dels serveis ambientals dels ecosistemes en el benestar de les persones a la Vall del Francolí’, de l’ambientòleg i consultor en dret Joan Pons, ha estat guardonat amb la 1a Beca de Recerca i Investigació Mediambiental Xavi Catà.

 

Una beca homenatge a Xavi Catà, activista mediambiental i veí del Morell

La beca, atorgada des de l’Ajuntament del Morell i amb el suport de la Plataforma Cel Net, vol retre homenatge a Xavi Catà, un activista mediambiental i veí del poble, molt actiu i vinculat a la vida ecològica, social i cultural del municipi.

 

El projecte guanyador, que s’ha centrat en els diversos serveis eco sistèmics i la seva influència sobre les persones que viuen al territori, va ser presentat pel mateix autor el passat dijous, 15 de novembre, en un acte al Teatre-Auditori del Morell, al Tarragonès.

 

Els serveis mediambientals de la ribera del Francolí, claus per al benestar de les persones

La feina de Pons, concretament, arriba a diverses conclusions, com ara que els serveis mediambientals de ribera del riu Francolí tenen una important contribució al benestar de les persones, cosa que es tradueix en béns, valors socioambientals i identitaris, i activitats econòmiques que depenen d’aquests ecosistemes.

 

El treball, a més, recomana la consolidació d’un instrument de gestió i governança integral de tot el riu i la seva conca hidrogràfica, al mateix temps que reivindica una recuperació del concepte de proximitat entre societat i ecosistemes.

 

Projectes que «vetllen pel territori i que fomenten la seva cohesió»

El regidor de Comunicació de l’Ajuntament del Morell, Eloi Calbet, va incidir durant l'acte de presentació del treball en el fet que «el consistori sempre ha cregut en l’impuls de projectes d’aquest tipus, que vetllen pel territori i que fomenten la seva cohesió». Per la seva part, Josep Maria Torres, de la Plataforma Cel Net, va explicar «la necessitat de continuar amb projectes com aquest» i va voler destacar «el valor del treball de recerca realitzat per Pons en concret».

 

La beca, dotada amb una ajuda de 4.000 euros, va tenir la seva primera convocatòria l'any 2015 i, la segona, tal com va anunciar Calbet durant l'acte de dijous passat, es preveu per al 2019.

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

Comentaris