Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

PORTADES

Les portades d'avui dimarts, 25 de juny

El Morell recorda l'estació de tren en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

Inaugurada el 1884, l'estació de tren del Morell va acollir passatgers durant més de 100 anys
El Morell recorda l'estació de tren en el marc de les jornades Europees de Patrimoni | Ajuntament del Morell

 

 

El passat divendres 12 d'octubre, i en el marc de les activitats i propostes culturals de les Jornades Europees de Patrimoni, una trentena de persones van realitzar una visita guiada a l'estació de tren del Morell.

 

L'activitat, organitzada per la regidoria de Cultura i l'arxiu municipal de l'Ajuntament del Morell, va consistir en la visita guiada de la mà de l'arxivera municipal i d'un tècnic de cultura. En una primera part van visitar l'espai de l'estació de tren i el seu entorn, en el qual es va mostrar als participants l'estructura de l'equipament i també es va anar a veure un canvi d'agulles antic; posteriorment, es va anar a veure el conjunt de documents que l'Ajuntament conserva sobre l'estació, com els plànols relacionats amb la seva construcció a principis del segle XX, o fotografies de la festa del centenari de la seva inauguració. Per acomiadar la jornada, els jardins de l'ajuntament van acollir un petit pica-pica per a tots els participants.

 

Des del mateix Ajuntament del Morell, s'ha volgut destacar el fet que, bona part dels assistents a l'activitat, recordaven perfectament el funcionament de l'estació, i que juntament amb alguns membres de l'Associació d'Amics del Ferrocarril de Reus, van fer aportacions molt enriquidores que van arrodonir i ampliar les explicacions sobre aquest equipament clau en la història i el desenvolupament contemporani del municipi.

 

 

Un segle de passatgers al Morell

Inaugurada el 1884, l'estació de tren del Morell va formar part, durant gairebé una centúria, d'una de les línies més important que travessaven el Principat; concretament la línia Madrid-Barcelona.

 

Amb el pas dels anys però, l'estació es va anar deteriorant, paral·lelament al fet que la línia perdia importància; al gener de l'any 1980, l'estació es va acabar tancant per fer-hi millores i adequacions, i fins al maig del 1983 va restar tancada. En tornar-se obrir, i només dos anys de la celebració del seu centenari, al 1986, l'estació només constava d'un tren d'anada i un de tornada de la línia El Morell-Barcelona.

 

Actualment la línia que passava per l'antiga estació del Morell segueix en funcionament amb el trànsit de mercaderies entre Reus i els polígons químics del Morell i Constantí; si ve de manera reduïda i amb combois a gasoil a manca de l'antiga instal·lació elèctrica.

 

L'estació de tren del Morell i els seus terrenys es troben a la venda des de l'any 2014, i ja des dels anys 80 veïns i consistori demanen alguna actuació que dignifiqui l'estat ruïnós i l'entorn d'aquest edifici històric.

 

El Morell recorda l'estació de tren en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni | Ajuntament del Morell

 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris