Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

A licitació les obres de millora de la depuradora de la Pobla de Mafumet per 2,8 MEUR

Amb aquest projecte, la instal·lació quasi triplicarà la seva capacitat de tractament d'aigua
Imatge de la depuradora de la Pobla de Mafumet, al Tarragonès | ACN

 

 

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) ha posat a licitació l’execució de les obres de millora i ampliació de les instal·lacions de la depuradora de la Pobla de Mafumet, a la comarca del Tarragonès.

 

El pressupost de millora de la depuradora de la Pobla és de 2,8 MEUR

Fins al dimecres 21 de novembre hi ha temps per presentar les propostes per dur a terme el projecte, amb un pressupost total de 2,8 milions d’euros. Aquesta acció ha de servir per adequar la depuradora als estàndards de sanejament actuals —i futurs—, per una banda, i triplicar la seva capacitat actual.

 

Amb les obres, la instal·lació de la Pobla de Mafumet passarà dels 1.000 metres cúbics per dia actuals, als 2.700 metres cúbics per dia. Els treballs, concretament, consistiran a ampliar el pretractament de l’aigua, el reactor biològic amb reducció de nutrients, habilitar un nou espessidor de fangs i, finalment, ampliar el sistema de deshidratació mecànica de fangs per centrífuga.

 

Les obres a la Pobla de Mafumet s'hauran d'executar en el període d'un any

Després d’adjudicar l’obra i signar el contracte, es disposarà d’un termini d’un any per tal d’executar el projecte i, d’altra banda, es garantirà que la instal·lació que ja existeix continuï en marxa normalment.

 

La depuradora porta tretze anys en funcionament i també brinda servei al Morell i Vilallonga del Camp

La depuradora de la Pobla de Mafumet va entrar en servei l’any 2005, amb l’actual capacitat de 1.000 metres cúbics d’aigua al dia. Les feines de millora i ampliació es faran arran del creixement urbanístic dels municipis del voltant, dels quals tracta les aigües residuals. Més enllà de la mateixa Pobla, la instal·lació també brinda servei als pobles del Morell i Vilallonga del Camp.

 

Imatge de l'actual depuradora de Botarell | Agència Catalana de l'Aigua

 

L'ACA aprova una inversió de més de 2,1 MEUR per a la nova depuradora de Botarell

El passat 19 de setembre, l'Agència Catalana de l'Aigua va anunciar la seva intenció de millorar el sanejament d'aigua a la comarca del Baix Camp amb la construcció d'una nova depuradora al municipi de Botarell. Amb aquest projecte, la nova instal·lació substituirà la que ja funciona actualment, tot allunyant-la del nucli urbà.

 

La inversió de l'agència serà de més de 2,1 milions d'euros i es preveu que les obres s'iniciïn durant el primer semestre del 2019, amb una durada de deu mesos.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris