Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

Els treballadors de Basf Tarragona es mobilitzen per una millora de les condicions laborals

La direcció ha convocat una reunió per demà amb el comitè d'empresa després de les primeres accions dutes a terme avui
Mobilitzacions dels treballadors de Basf | UGT

 

Els treballadors de Basf Tarragona volen que els beneficis que està obtenint l'empresa repercuteixin, també, en les condicions laborals i el personal que hi treballa. Segons aquests, l'empresa només accepta algunes de les demandes reclamades pels treballadors però «no arriba a les expectatives» que tenen pel nou pacte laboral. Per això avui s'han concertat alguns representants a les portes de la química per repartir fulletons informatius sobre allò que demanen i per informar de la situació en la qual es troben.

 

Mobilitzacions dels treballadors de Basf

Segons ha explicat a TarragonaDigital Francesc Pérez, representant del sindicat CCOO al Comitè d'Empresa, a l'estiu es va firmar el conveni laboral pels pròxims tres anys. A aquest conveni, que és el mateix per petites i grans empreses del sector químic, els treballadors de la Basf sempre hi sumen un pacte de millora acordat amb la direcció.

 

El problema, segons Pérez, és que aquest pacte no contempla totes les peticions que fan els treballadors. Unes reclamacions que parteixen, segon explica, dels resultats que l'empresa ha obtingut aquests últims anys. «Venim d'uns anys on hem ajustat les reivindicacions al període de crisi tot i els beneficis de l'empresa, però aquest any ha obtingut beneficis rècord», explica.

 

Acció informativa del Comitè d'Empresa per informar a tots els treballadors de les reclamacions | CCOO

 

Aquests acords es mantindran mentre duri el conveni laboral, que de moment està firmat per tres anys comptant aquest 2018. Així i tot, com que els treballadors no estan d'acord amb els mínims que s'han pactat, la intenció és organitzar una sèrie de mobilitzacions que desembocaran amb vaga si l'empresa no fa canvis.

 

L’empresa convoca als treballadors a una reunió

Segons Pérez les reclamacions fan referència a temes econòmics, però també a altres aspectes socials. Demanen millorar la contractació en aquells serveis on hi ha personal «insuficient» i «cal doblar torn» algunes vegades. També demanen millores socials com ara una millor organització del treball, jornades amb més conciliació familiar, allargar la jornada intensiva de l'estiu o reforçar el treball a remot. Iniciatives que, segon Pérez, «no tenen cap cost per l'empresa».

 

«L'empresa ha tingut uns beneficis i ha repartit benefici entre els seus accionistes, com a treballadors volem que part d'aquest benefici arribi a la plantilla», reivindica Pérez. De moment, no donen detalls sobre futures mobilitzacions, ja que arran de les accions d'avui els responsables de l'empresa han convocat una reunió amb el comitè. «No sabem què volen parlar, però si no hi ha una solució, seguirem amb les mobilitzacions mentre anem preparant la vaga», conclou.

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris