El Morell aposta per la igualtat de gènere amb la campanya #Som_higualtat

L'alcalde Eloi Calbet i la regidora d'Igualtat, Rosa M. Sánchez, han presentat la iniciativa, coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones
La regidora Rosa M. Sánchez i l'alcalde del Morell, Eloi Calbet, amb el cartell de la campanya #Som_higualtat. | Cedida

La regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament del Morell ha presentat aquest dilluns, coincidint amb el Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, la campanya #Som_higualtat, que neix amb l'objectiu d'avançar cap a la igualtat de gènere en tots els àmbits i sentits.

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

La responsable de l’àrea d’Igualtat, Rosa M. Sánchez, ha posat èmfasi en el fet que la regidoria és de nova creació, la qual cosa «demostra el compromís de l’Ajuntament en aquest sentit, i consideràvem molt important que hi fos». Referent a la campanya, la regidora Sánchez ha remarcat que #Som_higualtat «ha de ser una marca que ens acompanyi sempre, com un paraigua que aixoplugui pràcticament totes les accions que fem des del consistori». La responsable política ha lamentat que «la igualtat no existeix», i per això «treballarem en un pla d’igualtat i un protocol d’assetjament» per tal de millorar aquests aspectes de forma transversal.

Imatge de la roda de premsa en el transcurs de la qual s'ha presentat la campanya #Som_higualtat. | Cedida

Per la seva banda, l'alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha manifestat que calen «noves polítiques, que s’han d’impulsar des de les institucions», i s’ha referit al #Som_higualtat com «una campanya de valors, però també de fets, de la qual s’extrauran una sèrie d’accions que comprometen la forma de fer política».

L'eslògan, un joc de paraules

Finalment, Dani Rull, dissenyador gràfic i membre de l’estudi Pàkaru, que s’ha encarregat del disseny de la campanya, ha exposat els detalls més tècnics d’una iniciativa «pensada a consciència». Així, Rull ha explicat com van arribar a la marca #Som_higualtat com a eslògan, «que denota que no estem davant d’una igualtat real i que ens hem de posar les piles», i també com a toc d’atenció amb aquesta H que sorprèn però que es justifica com un joc de paraules quan es fa la lectura «som-hi, cap a la igualtat».

  • NOVETAT: Sigues el primer en saber les notícies de la teva població i de tot Tarragona, gratis al teu mòbil. Fes clic aquí!

Un missatge que es reforça també amb la iconografia utilitzada, a partir dels símbols de gènere, amb un més, una fletxa i un igual. Tot plegat, amb els colors blanc i negre, «per sortir del lila i arribar a la neutralitat», indica Rull, amb el coixinet i el guió baix pel seu enfocament cap a les plataformes digitals i amb la intenció que es pugui aplicar a qualsevol àmbit i situació: «A l’insti, som_hi!», «Fent esport, som_hi!» o «De festa, som_hi!», que ja es va poder veure durant la Festa Major de Sant Martí.

Lectura del manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. | Cedida

Per posar el punt final a la presentació de la campanya, a les dotze del migdia, la regidora d’Igualtat, Rosa M. Sánchez, ha llegit, a les portes de l’Ajuntament, el manifest unitari del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

"❗ATENCIÓ: Els treballadors d'una empresa química a TGN anuncien una vaga" "🎦 Sessió de cinema a Vilallonga per recaptar diners per la Riuada Solidària al Francolí"