El Morell es prepara pel gran cap de setmana de la Festa Major

Aquest serà l'últim cap de setmana de la Festa Major, després del de la setmana passada i d'un juliol ple d'actes
El correfoc és un dels actes més esperats de la Festa Major del Morell | Josep Martí

 

Després del primer cap de setmana de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, que va gaudir d'una gran participació i públic, els veïns i veïnes del Morell esperen l'últim cap de setmana de festa, que serà el més farcit d'actes, com és tradicional. Si més no, durant la setmana ja s'estan realitzant diversos actes, entre els quals hi ha el taller de percussió amb Vallsamba, que es va dur a terme el diluns a la tarda, el torneig de futbol, que s'ha anat disputant durant aquests dies, i el cinema a la fresca, que aquest mateix dimecres omplirà de famílies i infants la plaça de la Font.

 

Podeu veure les imatges de la Zeuzera Pyrina Refrescant d'enguany en aquest enllaç.

 

Podeu veure les imatges del sopar popular de Festa Major al Morell a la Rambla de Joan Maragall fent clic aquí. 

 

Els actes de Festa Major

El dijous dia 25 ja s'anirà apropant el cim de la festa. A la baixada del carrer de les Creus en direcció a la Rambla s'instal·larà un tobogan aquàtic, al jardí de l'Ajuntament, a les vuit del vespre, es presentarà l'exposició «Ruixats de foc», que s'endinsa en la història de la Guerra Civil explicant els bombardeigs sobre les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. A la nit, es ballarà folk a la plaça de la Font, i el bar de les piscines obrirà les seves portes per gaudir de la tradicional Festa de la Pedregada, que gaudirà de la música dels veïns de Vilallonga, els PD Hobbits, i dels DJ's locals Glòria's.

 

El divendres serà el primer dia de gran activitat. La cercavila recorrerà els carrers del poble, i tot seguit, la ballada del Drac, l'encesa de la tronada i el repic de campanes encetaran definitivament la Festa Major d'estiu. A partir de les deu, a la Rambla, se celebrarà el tradicional sopar popular de germanor, que amenitzarà la xaranga Bandtocats. I finalment, a l'avinguda Catalunya, el grup The Show Time posarà la música de la primera nit de festa, amb els èxits dels 80 i els 90.

 

La Zeuzera Pyrina, coneguda com la cuca, és un element emblemàtic de la Festa Major d'Estiu. | Tarragonadigital

 

La Raíz i Itaca Band, grans concerts

El dissabte dia 29 al matí, serà el torn de la trobada de cotxes clàssics a la Rambla Joan Maragall i del «Vermutàs» al Centru, amb la música del DJ Ceba i el DJ Ch, i com no, de la tempta de vaquetes a la zona esportiva. A la tarda, arriba un dels actes més esperats pels morellencs, la Zeuzera Pyrina Refrescant, i més tard tornaran les vaquetes i les sardanes, amb la Cobla Principal de Tarragona. A la nit la música serà la protagonista, i és que n'hi haurà a l'avinguda Catalunya, amb el Ball de Festa Major, a la zona esportiva amb la discoteca, i a l'avinguda dels Països Catalans amb el Concert Jove, amb l'actuació de la Raíz, Itaca Band i el DJ Monka.

 

La festa continuarà per als més joves el matí del diumenge, ja que abans d'anar a dormir després de la festa arriben les matinades traguejades, que recorreran els carrers del Morell fent soroll, i la tempta de vaquetes, ambdues a les set del matí. També se celebrarà la 56a edició de la Cursa ciclista Gran Premi del Préssec i el seguici cerimonial, amb totes les entitats culturals del poble. Més tard, a les deu de la nit, el Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries oferiran un concert a l'avinguda de Catalunya, en què celebraran el seu 25è aniversari sobre els escenaris amb un repertori especial que recordarà les cançons més emblemàtiques de la seva història.

 

Últim dia de Festa Major, amb foc

Finalment, arribarà el darrer dia de Festa Major, el dia dels patrons que tancaran tres actes. El dilluns començarà amb la Festa Aquàtica per a la canalla, continuarà amb l'espectacle Xops de la companyia Xip Xap, i el tancarà, com cada any, el Ball de Sant Miquel i el correfoc, amb els Diables del Morell i les colles convidades: el Ball de Diables Bruixots d'Alcover, la Colla de Diables de la Selva del Camp i la Víbria de Tarragona.

 

Consulteu el programa de Festa Major.