Tarragona Digital

Telegram : +34 639 048 422

E-Mail: info@tarragonadigital.com

L'Ajuntament del Morell impulsa un nou estudi de la qualitat de l'aire

Serà realitzat per la Universitat Politècnica de Catalunya i l'ajuntament reclama a la Generalitat que impulsi aquests tipus de projectes
Imatge d'una votació a l'Ajuntament del Morell | Ajuntament del Morell

 

Aquest dimarts 18 de setembre, l'Ajuntament del Morell ha anunciat que realitzarà un estudi de la qualitat de l'aire a la localitat del Tarragonès. Aquest estudi pretén seguir estudiant i tenir referències de com es troba l'aire al municipi, ja que es troba dins el radi d'influència de les emissions que produeixen les indústries químiques del Camp de Tarragona. La realització de l'estudi ha sigut qüestió de debat i aprovat pels regidors del consistori per unanimitat. 

 

La UPC realitzarà l'estudi de l'aire al Morell

La decisió de l'Ajuntament implicarà signar un conveni de col·laboració amb la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) per a la realització de l'estudi de la qualitat de l'aire, donant continuïtat a projectes portats a termini per la mateixa institució amb anterioritat. Concretament, la UPC ha sigut l'encarregada de realitzar els anteriors estudis, fets durant el juny de 2014, novembre de 2015 i febrer de 2017. 

 

Aquest estudi vol analitzar la presència del gas butadiè. Aquest control es farà de manera periòdica, volent mostrejar altres tipus de compostos volàtils en trams de 24 hores i durant uns 21 dies aproximadament. També es procedirà a analitzar episodis de contaminació segons dades registrades en estudis anteriors, mitjançant el control social.

 

El consistori finançarà el nou estudi, que segons calculen tindrà un cost aproximat d'uns 14.000 euros. Han volgut destacar que aquesta decisió respon al compromís que el mandat municipal va adquirir amb els veïns del Morell, amb l'objectiu de poder controlar i analitzar l'aire que respiren, ja que es troben dins del polígon nord del complex petroquímic.

 

Per altra banda l'ajuntament morellenc ha volgut lamentar que aquest estudi no sigui realitzat conjuntament amb els altres municipis, membres de la Taula de la Qualitat de l'Aire al Camp de Tarragona.

 

Reclamacions a la Generalitat

Després d'haver estat aprovada la mesura per unanimitat, el segon tinent d'alcalde del Morell, Eloi Calbet, ha reclamat: «Qui hauria de tirar endavant anàlisis d’aquest tipus és la Generalitat, que és qui en té les competències». També ha volgut lamentar que els municipis veïns no s'hagin sumat a la iniciativa morellenca, i ha afirmat que «els resultats serien més complets si l’abast de l’estudi fos més ampli». 

📍 Fes clic aquí per rebre al teu mòbil les notícies de Tarragona. És gratis!

📸 L'actualitat de Tarragona en imatges! Segueix-nos a Instagram

Comentaris