El Morell posa en marxa els segons pressupostos participatius «amb més pluralitat i economia»

La reserva del consistori s'amplia a 70.000 euros i els veïns poden presentar, per primera vegada, les seves propostes
Els pressupostos participatius d'enguany, els segons, tindran més diners disponibles i s'hi podran elaborar propostes pròpies. | Cedida
 

Poc més de mig any després que s'executés la primera edició dels pressupostos participatius al Morell, en què es va imposar el projecte d'arranjament de la zona verda del CAP, pressupostat per cinquanta mil euros, l'Ajuntament ha anunciat la posada en marxa, de nou, d'aquest canal democràtic i participatiu d'elecció en la presa de decisions. A més, aquesta segona vegada amb novetats respecte al pressupost i a la participació.

Així, apel·lant a «l'aprenentatge mutu per a tots els actors» adquirit en la primera edició, el consistori morellenc ha incorporat per primera vegada la possibilitat que sigui el veïnat qui elabori i pugui presentar les propostes del procés, «una forma molt més àmplia de participació ciutadana», segons ha dit Eloi Calbet, alcalde i regidor de Participació Ciutadana. 

20.000 euros més a la partida destinada

Sota el lema 'Al Morell, la teva opinió compta', arrenca de nou un procés pel qual el consistori enguany posa a disposició del veïnat vint mil euros més del pressupost municipal del 2021 que en la passada edició, arribant a un total setanta mil euros en total. «És la manera que tenim de retornar a la ciutadania l’esforç fiscal que, any rere any, assumeixen amb l’Ajuntament,» remarca Calbet.

El termini romandrà obert fins al 30 d'agost

La proposta guanyadora del procés de l'any 2020, les millores de la zona verda al voltant del CAP, estan en fase de redacció de la memòria valorada per a la següent aprovació i realització dels treballs. Mentrestant, aquest dilluns 20 de juliol s'ha obert el termini de recollida de propostes, que romandrà obert fins al 30 d'agost. 

Imatge de la votació dels pressupostos participatius de l'any passat, els primers. | cedida
 

Totes les persones que resideixin al municipi podran presentar un màxim de dues propostes, que podran lliurar de forma presencial a les oficines municipals, retallant la butlleta del tríptic que han rebut a les seves cases o descarregant el formulari, o bé omplint el formulari online.

  

Les propostes han de seguir una sèrie de criteris exposats a la web del procés, com ara correspondre als capítols 4 o 6 del pressupost municipal, no superar la partida econòmica reservada o ser viables legalment i tècnicament. En cas de dubtes, es facilitarà el suport necessari a través del correu electrònic.

Entre el final d'aquest any o l'inici del vinent es presentaran els resultats

Un cop finalitzat el termini de recollida de propostes s’iniciarà la fase de validació, en què una comissió tècnica formada per personal municipal les valorarà i determinarà si compleixen amb tots els criteris, alhora que en calcularà el cost aproximat. Es preveu que la votació, en la qual podran participar totes les persones empadronades al Morell i majors de 16 anys, es pugui dur a terme a partir del 30 de novembre i fins al 13 de desembre, mentre que la presentació dels resultats i el retorn es farà a finals de desembre o principis del mes de gener.

"El Morell combat la calor amb el Casal de Dansa" "El Morell tindrà una Festa Major d'estiu adaptada, amb novetats i cares conegudes"