ÚLTIMA HORA

Agredeixen un revisor de tren al seu pas per l'estació de Sant Vicenç de Calders

ATENCIÓ

Desapareix un noi de 20 anys prop d'una séquia a les comarques de Girona

El Morell instal·la semàfors pedagògics per regular la velocitat dels vehicles

Aquests indicadors es troben a l'avinguda de la Pau i a l'avinguda de Valls
El Morell instal·la dos semàfors pedagògics | CEDIDA

 

L’Ajuntament del Morell ha instal·lat dos semàfors pedagògics que indiquen la velocitat dels vehicles. Aquests senyals es troben a l’avinguda de Valls, venint des de Vilallonga del Camp, i a l’avinguda de la Pau, venint de Reus.

 

Què és un semàfor pedagògic?

L’objectiu del semàfor pedagògic és mostrar la velocitat en què circula el vehicle i marcar si s’ha superat o no la velocitat màxima permesa. D’aquesta manera, s’avisa al conductor de si ha de disminuir la velocitat a l’hora d’accedir al municipi.

 

Així doncs, dues de les tres entrades al Morell estaran més regulades, ja que es controlarà la velocitat dels vehicles. Aquesta iniciativa té especial importància a l’avinguda de la Pau perquè es tracta d’una zona en què molts nens i nenes creuen la via per anar cap a l’institut i l’escola del municipi.

 

Cal destacar que amb la col·locació d'aquests indicadors dinàmics s’ha fet una inversió de gairebé 6.000 euros per tal de respondre a les demandes dels veïns de la localitat, que demanaven alguna cosa per moderar i reduir la velocitat dels cotxes, motos i camions, a banda dels pujadors que ja hi ha instal·lats a la carretera.

Altres millores del municipi

La instal·lació dels dos semàfors pedagògics no és l’única millora que s’està fent en l’àmbit de la regulació de la circulació en el nucli urbà del Morell. Es preveu que durant el quart trimestre d’aquest 2018 es creï un cos de vigilants municipals.

 

D’altra banda, al llarg d’aquest any es continuaran realitzant les tasques de senyalització horitzontal i vertical d’alguns carrers de la localitat. S’incidirà especialment en els punts on encara no s’ha dut a terme actualitzacions.

 

Totes aquestes millores coincidiran amb la Festa Major del Morell, que enguany té lloc del 20 al 30 de juliol. Aquí podeu consultar el programa de Festa Major.